Noul prefect al județului Suceava, Alexandru Moldovan, a fost instalat oficial în funcție, în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc, astăzi, la Palatul Administrativ. Evenimentul a avut loc în prezența ministrului culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a primarului Sucevei, Ion Lungu, a subprefectului Silvia Boliacu, dar și a fostului prefect, Milrela Adomnicăi. Printre invitații prezenți s-au numărat și parlamentarii PNL Dumitru Mihalescul și Constantin Daniel Cadariu, cei ai PSD, Ioan Stan, Virginel Iordache, Alexandru Rădulescu și Maricela Cobuz, precum și deputatul Partidului Forța Națională, Alexandru Băișanu.
Ceremonia a fost deschisă de ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, care a dat citire Hotărârii de Guvern prin care Alexandru Moldovan a fost numit în funcția de prefect. Apoi a urmat depunerea jurământului în funcția de prefect de către acesta.
Ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, l-a felicitat pe Alexandru Moldovan pentru numirea în funcția de prefect, el declarând că va avea tot sprijinul său și al Guvernului din care face parte. „Mă bucur că un ministru în vârstă de 44 de ani instalează astăzi un prefect în vârstă tot de 44 de ani. Este o generație în care mulți își pun speranțele”, a remarcat ministrul Bogdan Gheorghiu.
Invitat să ia cuvântul, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, i-a transmis lui Alexandru Moldovan că „ne bucurăm că sunteți omul acestui pământ sfânt”, el adăugând că numirea lui în funcția de prefect a fost „o hotărâre bună”. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților l-a sfătuit pe Alexandru Moldovan ca în activitatea pe care o va avea să fie călăuzit de principiul „nu e greu să trăiești, ci e greu să cumpănești”, el adăugând că virtutea cea mai de seamă este „dreapta cumpănire”.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că îl bucură faptul că la o lună de la instalarea Guvernului condus de Ludovic Orban, „debutăm și la Suceava cu noul prefect al județului”. Gheorghe Flutur i-a mulțumit fostului prefect al județului, Mirela Adomnicăi pentru colaborarea avută în mandatul acesteia.

Flutur a spus că noul prefect este un profesionist, un om apolitic, de profesie jurist. „Suceava are azi o șansă ca un profesionist să se ocupe de grâiele Prefecturii. Județul va avea de câștigat și îmi exprim speranța într-o colaborare foarte bună cu noul prefect”, a spus Flutur.
Și primarul Sucevei, Ion Lungu, a ținut să-l felicite pe Alexandru Moldovan pentru numirea în funcția de prefect. „Este un om tânăr, profesionist, fără carnet de partid. Prefectul trebuie să fie al tuturor”, a spus Lungu. El i-a transmis noului prefect că la începutul săptămânii viitoare deja va veni la el, având în vedere că trebuie pregătite Hotărârea de Guvern pentru transferului parcului Șipote la Primăria Suceava.

În ceea ce-l privește pe noul prefect al județului Suceava, Alexandru Moldovan, acesta a ținut să îi mulțumească pentru încredere premierului Ludovic Orban. „Este o onoare și o responsabilitate foarte mare pentru un funcționar public să acceadă în această înaltă funcție de prefect”, a spus Alexandru Moldovan. El a precizat că își dorește ca în calitate de prefect să acționeze în așa fel încât cetățenii să recapete încrederea în serviciile publice. „Îmi doresc să revigorăm serviciile publice pentru a determina întoarcerea administrației publice locale și a serviciilor publice către cetățeni. De asemenea, îmi doresc să reinstalăm meritocrația în funcțiile publice de conducere. De asemenea, un obiectiv pe care îl voi avea va fi cel de a sprijini accesarea fondurilor comunitare pentru dezvoltarea localităților”, a spus Alexandru Moldovan.
Noul prefect al județului Suceava, Alexandru Moldovan, are 44 de ani și este de profesie jurist. Înainte de a fi numit prefect, Alexandru Moldovan ocupa funcția de director executiv al Direcției de administrație publică locală din cadrul Consiliului Județean Suceava. În perioada 2006 – 2014 el a fost consilier juridic în cadrul Prefecturii Suceava, în anul 2006 fiind și șef al Oficiului Prefectural Rădăuți.