Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu consideră că deputatul USR din Diaspora, Daniel Popescu, este complet în afara subiectului depozitului ecologic de deşeuri de pe Mestecăniş, inventând tot felul de scenarii pentru a induce panică în rândul populaţiei din zona de munte a judeţului.

Constantin Daniel Cadariu a criticat astfel afirmaţiile deputatului USR, care a anunţat că după deschiderea gropii de la Pojorâta „urmează să fim otrăviţi” cu substanţele cancerigene, toxice şi zoaiele ce rezultă din deşeurile depozitate. „Se pare că acesta îşi aminteşte de copilărie doar atunci când vede că se apropie campaniile electorale. Pe lângă faptul că nu stăpâneşte acest subiect, el se apucă să inventeze, să dezvolte şi să adapteze povestea drobului de sare. Se vede clar că în cazul dumnealui nu are de lucru la el acasă, unde nu este băgat în seamă de nimeni, şi se apucă să facă tot felul de declaraţii, de pe unde se află, pentru a induce panică în rândul oamenilor”, a spus Daniel Cadariu.

El a ţinut să-i transmită deputatului USR din Diaspora că în cazul depozitului de deşeuri de pe Mestecăniş, instituţiile abilitate ale statului au emis toate avizele şi acordurile începând cu 2007, înainte de proiectare, dar şi în perioada de construcţie, între 2013 şi 2016. „Mai mult decât atât. Instituţiile europene au finanţat acest proiect în urma verificărilor făcute în teren cu privire la strategia de colectare şi depozitare, dar şi a construcţiei în sine a depozitului”, a arătat senatorul PNL de Suceava. El a subliniat şi faptul că toate studiile şi analizele instituţiilor acreditate, efectuate după finalizarea investiţiei, arată că nu vor exista riscuri de exploatare dacă se vor respecta toate normele legale şi normativele europene de către operatorul final al depozitului. „De criticat este cel mai simplu, însă cu ce soluţii alternative vine domnul deputat pentru cele nu mai puţin de 30-40 de localităţi din zona de munte a judeţului cu privire la colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor, dar mai ales de unde propune să fie asigurată finanţarea pentru acoperirea acestor costuri. Şi dacă pe la sediul instituţiilor din judeţul Suceava nu a avut timp să treacă, pentru a se informa şi a se documenta, probabil din cauza epuizării dorului şi dragostei de locurile copilăriei, măcar la 100 de metri de Camera Deputaţilor până la Senat ar fi putut să facă un efort să se deplaseze pentru a-l putea ajuta cu date concrete despre subiect”, a declarat senatorul Constantin Daniel Cadariu.