Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Viorel Seredenciuc consideră că deputatul USR Daniel Popescu dezinformează opinia publică în privinţa gropii de gunoi de pe Mestecăniş. Afirmaţia lui Viorel Seredenciuc vine după ce Daniel Popescu a spus că proiectul acestui depozit de deşeuri din pasul Mestecăniş este probabil cel mai aberant şi contestat proiect de acest tip dintr-un stat membru al UE, dar şi că populaţia din zonă ar urma să fie otrăvită cu substanţele cancerigene, toxice şi zoaiele ce vor rezulta din deşeurile.

„Iniţial am fost tentat să vă transmit, domnule deputat, în numele Consiliului Judeţean, al cărui vicepreşedinte cu atribuţiuni în domeniu sunt, un drept la replică, dar consider că dreptul la replică se dă cuiva care, în opinia celui atacat, denaturează unele realităţi pentru a şicana sau a răspândi informaţii neadevărate, din diferite motive care îl privesc. Cred că nu este cazul, m-au convins cele câteva luări de poziţie pe care le-aţi avut pe acest subiect, că dumneavoastră nu ştiţi despre ce este vorba. Apropo, mă întreb dacă, înainte de a vă exprima puncte de vedere critice, nu era corect să veniţi la sediul Consiliului Judeţean să vedeţi toate documentele, aproximativ o tonă de documente, pe baza cărora s-a construit acest depozit? Şi să aflaţi că primele documente pentru aprobarea locaţiei, documente publice, s-au dat în anul 2007 şi că s-a început construcţia în 2013. În toţi aceşti ani nu v-a spus nimeni că se construieşte un depozit de deşeuri la Pojorâta?”, i-a transmis vicepreşedintele CJ Suceava lui Daniel Popescu.

Viorel Seredenciuc a precizat că deputatul USR nu a fost niciodată la sediul CJ Suceava, nu a solicitat nici un fel de documente, nu a solicitat puncte de vedere nici administraţiei judeţene şi nici primarilor din zonă. Seredenciuc a spus că dacă ar fi făcut aceste lucruri, Daniel Popescu ar fi aflat că jumătate din teritoriul judeţului este zonă de munte, că distantele de la localităţile din această zonă şi până la depozitul de la Moara sunt mai mari de 100 km, ceea ce s-ar reflecta în costuri mai mari pentru populaţie, că în toate strategiile de gestionare a deşeurilor aprobate anterior depunerii aplicaţiei de finanţare europeană, judeţele Suceava şi Timiş au avut aprobate câte două depozite, tocmai datorita întinderii acestora.

 

Seredenciuc: Daniel Popescu a intrat în zona dezinformărilor şi a atacurilor gratuite la adresa Consiliului Judeţean

Viorel Seredenciuc a mai explicat că în judeţul Suceava unul dintre depozite trebuia să fie în zona de munte, datorita criteriului arătat anterior. „Aţi mai fi aflat că toate studiile arată că nu există nici un pericol pentru sănătatea populaţiei şi a animalelor. Avem un studiu elaborat recent de către Centrul Naţional de Sănătate Publică Iaşi, ce aparţine de Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti, elaborat pentru depozitul de deşeuri Pojorâta, care spune răspicat acest lucru. În toată Europa sunt depozite de deşeuri în zone de munte, localităţile din zona de munte depozitează deşeurile în aceste depozite. Şi cred că ştiţi foarte bine lucrul acesta”, a afirmat vicepreşedintele CJ Suceava.

El a spus că îl miră faptul că Daniel Popescu, folosind titulatura de deputat USR şi partidul din care face parte, a intrat în zona dezinformărilor şi a atacurilor gratuite la adresa Consiliului Judeţean. „Mai sunt multe lucruri de făcut în judeţul Suceava. Conducerea Consiliului Judeţean a lucrat trei ani din opoziţie, cu constrângerile de rigoare. M-aş fi aşteptat la o mână de ajutor pentru solicitări de alocări de fonduri sau pentru aprobarea unora din multele proiecte care ne-au fost refuzate. Una din cele mai oropsite localităţi, în această perioadă, a fost municipiul Câmpulung Moldovenesc, în care spuneţi că aţi trăit până la o anumită vârstă. În câteva rânduri municipiul s-a aflat pe marginea prăpastiei, aproape de intrarea în incapacitate de plată. Nimic din toate astea, în schimb atacuri continue la adresa celor care fac ceva pentru acest judeţ. Asta este calea corectă de a câştiga un nou mandat? Dumneavoastră decideţi”, a încheiat Viorel Seredenciuc.