Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 300 de zile în cazul tânărului care, aflat la volanul unui BMW cu volan pe dreapta, nu a oprit la semnalul unui echipaj de poliție, la ieșirea din Suceava, angajându-se într-o urmărire pe perioada căreia a făcut mai multe depășiri la limită, în timpul uneia dintre acestea tamponând un alt autoturism.

În urma analizării imaginilor video din timpul urmăririi, s-a constatat că fugarul a fost înregistrat în timpul a opt depășiri neregulamentare, din care una s-a soldat cu tamponare. De aici au rezultat 270 de zile de suspendare a permisului de conducere (30 de zile se suspendă permisul pentru o depășire neregulamentară, 60 în caz de depășire urmată de tamponare), alte 30 de zile de suspendare a dreptului de a conduce fiind aplicate pentru neoprirea la semnal.

 

Depășiri cu risc amplificat de volanul pe dreapta

După cum am mai arătat în Monitorul de Suceava, pe 14 ianuarie, în jur de ora 17.00, un echipaj de la Biroul Rutier Suceava a efectuat semnal de oprire mașinii înmatriculate în Marea Britanie, pe strada Traian Vuia din Suceava.

Șoferul a semnalizat inițial intenția de a opri pe dreapta, iar după ce a trecut de autospeciala de poliție a demarat în trombă spre Ițcani. Echipajul a plecat imediat în urmărire, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Deși cu volan pe dreapta, fugarul s-a angajat în depășiri la limită, punând în pericol siguranța celorlalți șoferi. Pe acest fond, șoferul fugar a acroșat un autovehicul în timp ce depășea neregulamentar coloana de mașini aflate în trafic, rezultând din fericire doar avarii.

Suspectul și-a continuat drumul cu poliția după el pe E 85, pe direcția Siret. În zona Pătrăuți, polițistul din echipaj, profitând de traficul mai lejer, a tras un foc de armă în plan vertical, fapt care l-a făcut pe cel de la volanul BMW-ului să oprească. Polițiștii l-au imobilizat și încătușat pe fugar, stabilind ulterior că este vorba de un tânăr de 23 de ani, din comuna Voitinel.

 

Cu o tânără în mașină, șoferul pare să fi dat dovadă de un teribilism ”dezinteresat”

Aparent, acesta nu avea motive de a fugi de polițiști. Are permis de conducere, nu era băut, iar mașina avea documentele în regulă.

Se pare că doar teribilismul și, poate, fata de lângă el l-au făcut pe tânărul de 23 de ani să se angajeze în această urmărire, care se putea termina în mai multe rânduri rău, cu un accident grav.  Acesta a vrut să scape de polițiști și să fugă spre domiciliu, pe E 85, însă până la urmă polițiștii din echipaj au reușit să gestioneze bine situația.

 

Polițiștii cumulează abaterile în cazurile grave – permis suspendat până în februarie 2024

Polițiștii rutieri suceveni nu sunt la primul caz în care cumulează abaterile pentru a lua măsuri cât mai drastice față de șoferii pericol public.

Recordul a fost stabilit în luna octombrie a anului trecut, când Serviciul de Poliție Rutieră Suceava a luat o măsură de sancționare record, nu numai pentru Suceava, ci și la nivel național. Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Siret, care a gonit cu echipaje de poliție după el în jur de 70 de kilometri, a fost înregistrat de sistemele video de pe autospeciale în timp ce a comis 16 nereguli la regimul rutier. În urma cumulării sancțiunilor, acesta are dreptul de a conduce suspendat până în februarie 2024.