Subprefectul județului Suceava Daniel Prorociuc a anunțat că de marți, 19 ianuarie 2021, a început recepția pachetelor de igienă din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Daniel Prorociuc a subliniat faptul că Suceava este primul județ din țară pentru care s-a început repartiția pachetelor de igienă. El a arătat că în total au fost alocate 60.922 de pachete.

Pachetele de igienă conțin cinci periuţe de dinţi, pastă de dinţi, săpun lichid (500 ml), şampon pentru copii (800 ml), şampon pentru adulţi (500 ml) şi detergent de rufe (2700 g).

Subprefectul a arătat că marți au fost recepționate 20.241 de pachete de igienă, adică 33,2% din total, în localitățile Suceava, Șcheia, Adâncata, Hănțești, Zvoriștea, Zamostea, Grămești, Mitocu Dragomirnei, Pătrăuți, Dărmănești, Șerbăuți, Calafindești, Grănicești, Mălini, Slatina, Valea Moldovei, Stulpicani, Ostra, Dornești, Rădăuți, Horodnic de Sus, Marginea, Voitinel, Vicovu de Jos, Putna, Frătăuții noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Vicovu de Sus, Straja, Ulma și Brodina.

„După finalizarea recepției în toate localitățile din județ va începe distribuția pachetelor de igienă către primele două categorii de beneficiari, așa cum sunt aceștia definiți în conținutul Ordonanței de Urgență 84/2020”, a explicat Daniel Prorociuc. El a arătat că aici este vorba despre familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, dar și de familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza prevederilor Legii nr. 277/2010.

El a amintit că POAD contribuie la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază, sub formă de pachete alimentare și mâncare preparată, materiale școlare pentru copii, trusouri pentru nou-născuți, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate.