În etapa a II-a de vaccinare împotriva coronavirusului a intrat și viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, încadrat la personal care desfășoară activități în domenii esențiale. Acesta a fost vaccinat marți dimineață, dar nu oricum, ci live, având permisiunea conducerii Spitalului Județean Suceava să transmită video întreaga procedură, inclusiv prepararea și porționarea vaccinului.

Acesta a mers la vaccinare când afară erau -14 grade Celsius, a așteptat afară să îi vină rândul, conform programării, apoi a parcurs pașii care presupun identificarea, verificarea programării, triajul epidemiologic și completarea chestionarului privind afecțiunile medicale.

Viceprimarul a urmat indicațiile personalului medical, apoi, ajuns în sala de vaccinare, a urmărit întreaga procedură de preparare a vaccinului, de la diluarea conținutului flaconului multidoză la porționarea acestuia, până la injectarea în brațul stâng.

Înainte de a fi vaccinat, Lucian Harșovschi a recunoscut că are emoții, dar în același timp și-a exprimat încrederea că acest vaccin va readuce normalitatea în întreaga lume.

“Vaccinurile au salvat de mai multe ori lumea și o vor face și de această dată”, a spus Lucian Harșovschi.

El a făcut și o serie de glume pornind de la numeroasele teorii ale conspirației și „legende” legate de vaccin, întrebând, după ce a fost injectat – „Dacă nu 5G, dar măcar semnal la telefon o să am mai bun de acum?”

La final, viceprimarul a mers în sala de observații postvaccinare, unde a așteptat 15 minute, perioadă necesară pentru a se constata dacă există reacții adverse, la final completând și o declarație suplimentară, prin care și-a dat acordul să fie fotografiat de către personalul spitalului, ca exemplu de persoană venită la vaccinare.