Consiliul Județean Suceava a aprobat, marți, într-o ședință extraordinară, alocarea sumei de 530.000 de lei către Primăria Fălticeni, bani care vor fi direcționați către spitalul din acest municipiu. Alocarea fondurilor s-a făcut în urma unei solicitări pe care Primăria Fălticeni a făcut-o către Consiliul Județean în data de 8 octombrie, conducerea administrației județene răspunzând astfel în cel mai scurt timp la nevoia de fonduri pentru spitalul fălticenean.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că suma va fi folosită pentru a susţine spitalul din acest municipiu în lupta cu noul coronavirus. Flutur a arătat că cei 530.000 de lei vor fi utilizaţi pentru achiziționarea testelor rapide pentru testarea pacienților internați, a kiturilor de recoltare de teste PCR, a echipamentelor de protecție pentru personalul spitalului, respectiv halate de unică folosință, măști chirurgicale, măști FFP2/FFP3, combinezoane, mănuși, viziere și bonete, a dezinfectanților de mâini și suprafețe, precum și pentru închirierea de aparate de oxigenoterapie umidificată cu flux crescut.

„De-a lungul timpului Consiliul Judeţean Suceava a alocat în mai multe rânduri fonduri spitalului din Fălticeni. CJ Suceava a avut ca prioritate asigurarea finanţării Spitalului Judeţean, cu tot ceea ce este necesar pentru lupta împotriva noului coronavirus. De asemenea, administraţia judeţeană a alocat în mai multe rânduri fonduri Spitalului Municipal Rădăuţi. Iar după ce ne-am implicat în atragerea finanţării pentru deschiderea noului Spital Municipal Fălticeni, acum alocăm o sumă importantă pentru lupta acestei unităţi spitaliceşti cu noul coronavirus”, a spus Gheorghe Flutur.