Proiectul de modernizare a transportului în comun din municipiul Suceava continuă, prin dotarea stațiilor de așteptare a autobuzelor cu sisteme automate de eliberare a biletelor de călătorie, precum și de monitorizare în timp real a autobuzelor care urmează să sosească.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat miercuri că în stația de lângă intersecția Mărășești, la Catedrală, se montează deja primul sistem de e-ticketing și monitorizare a autobuzelor de pe traseu.

“La Catedrală, pe Mărășești, se montează deja primul automat din sistemul de e-ticketing pentru transportul în comun din municipiu, pentru probe, iar până la finele anului vor fi montate toate cele 22 de automate de eliberare a biletelor și abonamentelor. Taxatoarele din autobuze nu își pierd locul de muncă, vor fi redistribuite cu alte atribuțiuni, în vreme ce o parte vor ieși la pensie. În principiu nu pleacă nimeni din personalul actual, decât cei care ies la pensie. Sunt autobuze mai multe și nu se pune problema de disponibilizări, se găsește ceva de făcut pentru fiecare”, a precizat edilul Sucevei, Ion Lungu.

Odată cu implementarea soluțiilor moderne de gestionare a transportului public, călătorii care utilizează mijloacele de transport în comun vom avea la dispoziție informații cu stațiile care urmează, perioada estimată până la următoarea stație și traseul autobuzului.

Contractul de furnizare echipamente și soft prin care se realizează această ultimă etapă a proiectului de modernizare a transportului în comun din Suceava a fost semnat cu firma SC Altimate SA București pentru suma de 10.397.998,51 lei fără TVA și are ca prevederi principale:

- dotarea stațiilor de călători cu sisteme video de monitorizare, sisteme e-ticketing, panouri afișaj electronic pentru călători;
- implementare echipamente de e-ticketing și sisteme de informare pe autobuze;
- amenajare și dotare centru de comandă și monitorizare flotă autobuze electrice - clădire Autobaza Electrică TPL;
- Modernizare centru comandă/supraveghere din incinta Primăriei pentru monitorizare transport local.