Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a anunțat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că oferă asistență psihologică gratuită, în contextul pandemic actual, în acest sens fiind constituită o rețea de psihologi voluntari. Deocamdată, din această rețea fac parte 21 de psihologi.

„De asemenea, psihologii voluntari ai ISU Suceava vor acționa și în cazul producerii unor accidente colective și/sau dezastre, prin asigurarea asistenței psihologice, a intervenției psihologice primare și a acordării primului ajutor psihologic victimelor și familiilor acestora”, se arată în comunicat.

Persoanele care doresc să beneficieze de consiliere psihologică gratuită, ca urmare a pandemiei Covid-19, sunt invitate să trimită un mesaj la adresa de e-mail psihologieisusuceava@gmail.com, în care să precizeze numele și prenumele, vârsta, sexul, numărul de telefon și intervalul orar în care pot fi contactate. Ulterior, în funcție de disponibilitate, psihologii voluntari se vor ocupa de solicitările primite.

Pentru detalii cei interesați au la dispoziție numerele de telefon 0230-524426 sau 0230-524428, interior 27011, persoană de contact maior Constantin Rusu.