Subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, a anunțat că peste 2.000 de pachete cu produse de igienă și cu alimente de la Uniunea Europeană au rămas nefolosite. Daniel Prorociuc a declarat că în urma derulării programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de pachete alimentare, acordate din fonduri externe nerambursabile, pentru beneficiarii eligibili din județul Suceava au fost recepționate 60.922 de pachete alimentare și tot atâtea pachete de igienă. Prorociuc a explicat că pentru produsele alimentare, categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare sunt familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei și persoanele sau familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Suprefectul de Suceava a precizat că în perioada 27 iulie – 11 octombrie 2021 la nivelul județului a avut loc distribuția celor două categorii de produse către beneficiari. „Astfel, la nivelul județului Suceava au beneficiat de Programul POAD un număr de 58.906 persoane. La această dată se înregistrează un stoc excedentar de 2.016 pachete, din cele două categorii de pachete distribuite”, a spus Daniel Prorociuc. El a arătat că în momentul de față, Prefectura Suceava centralizează cererile de redistribuire între unităţile administrativ-teritoriale care au stoc excedentar şi cele cu solicitări eligibile neacoperite pe lista iniţială şi pe lista suplimentară din cadrul judeţului. Prorociuc a declarat că după această etapă, în situația în care nu va fi epuizat stocul, pachetele rămase vor fi puse la dispoziția altui județ funcție de solicitări.

”Apreciez că programul POAD la nivelul județului Suceava și-a atins scopul, iar prin implementarea acestui program, persoanele aflate în dificultate au fost sprijinite” a declarat subprefectul Daniel Prorociuc, care este coordonatorul grupului POAD în județ.

Pachetele alimentare conțin făină albă de grâu (5 buc. x 1kg.), mălai (4 buc. x 1 kg.), paste făinoase (2 buc. x 400 g), ulei (4 buc. x 1 L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1 kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300 g), conservă din carne de porc (3 buc x 300 g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200 g), compot de fructe (2 buc x 720 ml), gem de fructe (1 buc x 360 g) și gem de fructe dietetic (1 buc x 360 g). Pachetele de igienă conțin periuță de dinți - 5 bucăți, pastă de dinți – 300 ml, săpun lichid – 500 ml, șampon copii – 800 ml, șampon adulți – 500 ml și detergent rufe – 2700 g.