Liderul social-democraților suceveni, senatorul Ioan Stan, a declarat că PSD refuză să reînvestească în funcție încă un „guvern zero”, motiv pentru care nu va vota Guvernul Cioloș. Ioan Stan a precizat că social-democrații consideră că nominalizarea ca premier a lui Dacian Cioloș este complet neserioasă. „Este doar încă o dovadă a incapacității lui Iohannis de a se comporta ca un președinte. Este numai un gest cinic al domniei sale de a desemna un premier de la un partid cu 15% susținere parlamentară, despre care știe că nu are nicio șansă de a trece de Parlament. În acest context, PSD nu va vota o astfel de propunere”, a precizat Stan. Liderul PSD Suceava a declarat că acest partid nu poate să voteze un premier de la USRPLUS, partid care a participat la distrugerea României, „cot la cot cu Cîțu și PNL”.

Stan a arătat că moțiunea de cenzură a PSD era îndreptată și împotriva miniștrilor USR și a politicilor catastrofale ale acestora. „Partidul nostru nu și-a schimbat opinia, prin urmare nu poate vota un guvern al USR, condus de Dacian Cioloș, care deja a dat măsura (in)capacității sale în 2016 când a demonstrat că este total nepotrivit pentru această funcție. A rămas în istorie ca premierul zero!”, a afirmat Ioan Stan. El a adăugat că din perspectiva PSD această rocadă din alianța pierzătorilor, cu premier USR-istul Cioloș, în locul PNL-istului Florin Cîțu, reprezintă un prim pas către anticipate.

„Pentru orice om de bun-simț ar trebui să fie clar că Cioloș nu poate fi o soluție pentru criza sanitară, economică și socială în care partidul lui împreună cu PNL au adus România.

PSD rămâne ferm în a susține că anticipatele reprezintă singura soluție realistă care poate degaja o majoritate parlamentară solidă și legitimă și un guvern puternic, atât de necesar în actualul context”, a mai declarat Ioan Stan. El a mai adăugat că PSD avertizează că eventuala desemnare a lui Dacian Cioloș ca premier doar pentru a pica în Parlament și a face din nou posibilă redesemnarea lui Florin Cîțu pentru această funcție reprezintă o încălcare grosolană a Constituției, încălcare pe care social-democrații vor sancționa corespunzător la momentul oportun.