Ancheta preliminară a poliției cu privire la accidentul mortal produs duminică pe E 85, între Pătrăuți și Dărmănești, arată faptul că șoferul care a decedat a pătruns pe sens opus absolut inexplicabil, cel mai probabil pe fondul unei probleme medicale apărute instantaneu.

Din ancheta poliției rezultă că duminică, în jurul orei 14.20, Dumitru L., în vârstă de 69 de ani, din municipiul Suceava, aflat la volanul unui autoturism Toyota Corolla, având direcția de deplasare dinspre municipiul Suceava, cel mai probabil din motive medicale, a pătruns pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune lateralo-frontală cu un Audi Q5, condus din sens opus de Gheorghe L., în vârstă de 52 de ani, din Grănicești.

În urma impactului, autovehiculul marca Toyota s-a răsturnat și a ajuns pe cupolă pe acostamentul de pe partea dreaptă a drumului, având în vedere sensul său de deplasare. Celălalt autoturism a ajuns în șanțul de pe partea dreaptă a drumului.

Pompierii militari care au intervenit la fața locului au găsit o victimă inconștientă, în stop cardio-respirator. Este vorba de bărbatul care a pătruns inexplicabil pe sens opus. După toate probabilitățile și indiciile de anchetă, acestuia i s-a făcut rău și nu a mai putut controla mașina. S-au încercat manevre de resuscitare, dar bărbatul în vârstă de 69 de ani a fost declarat decedat. În rest, din accident au rezultat încă trei răniți, soția bărbatului decedat și cei doi ocupanți ai mașinii care se deplasa regulamentar, și ei soț și soție, cu domiciliul în Grănicești.

Conform procedurilor, polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă și continuă cercetările. Sunt așteptate la dosare concluziile medico-legale privind cauza morții bărbatului în vârstă de 69 de ani.