Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut un nou apel către membrii deliberativului județean să intensifice acțiunile de convingere a populației să se imunizeze împotriva Covid-19. Gheorghe Flutur a declarat în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Suceava de marți că rata de vaccinare de 21% este una rușinoasă pentru județul Suceava. „Din păcate județul Suceava este pe ultimul loc pe țară în continuare cu o rată de vaccinare de 21%. Este un procent aș spune rușinos pentru județul Suceava. Și uitați-vă localitățile unde lucrurile nu merg în regulă”, a spus Gheorghe Flutur, el atrăgând atenția în special asupra situației din localitățile Ulma, Slatina, Drăgușeni și Vicovu de Sus.

„Aș ruga consilierii județeni să-și intensifice acțiunile de lămurire, de convingere a populației. Domnilor consilieri județeni, luați-vă și dumneavoastră această statistică și stați de vorbă cu primarii, cu liderii de opinie, cu medicii de familie. Singura soluție care ar putea să ajute să trecem mai ușor de această pandemie este creșterea ratei de vaccinare în județul Suceava. Și adresez și cu această ocazie rugămintea de a vă implica, încercând să lămuriți populația. E dreptul fiecăruia să opteze. Dar cred că sunt suficiente argumente pentru a convinge să se vaccineze cât mai multă lume”, a mai declarat șeful administrației județene. El a spus că până luni, 11 octombrie, în județul Suceava erau 116.690 de persoane vaccinate. 

Gheorghe Flutur a făcut și o scurtă informare cu privire la situația pandemiei din județ, în cursul zilei de marți, precizând că rata de infectare a ajuns la 4,21 la mie. Flutur a atras atenția asupra faptului că nici unul dintre cele 28 de locuri Covid în secțiile de anestezie și terapie intensivă din județ nu mai este liber. De asemenea, președintele CJ Suceava a mai declarat că din totalul celor 700 de locuri pentru pacienți Covid din spitalele din județ, doar 57 mai erau libere în cursul zilei de marți.