Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, a ”reușit” să cumuleze dosare la regimul rutier, în special privind fapte de conducere fără permis, până ce a ajuns la o pedeapsă de 4 ani de închisoare.  Pedeapsa este mare dacă ne raportăm la infracțiune și la condamnările care se dau în general pentru conducere fără permis.

Gabriel Manuel Orhean a întins însă prea mult coarda în ceea ce privește sfidarea legislației rutiere, încă de când nu avea vârsta de 20 de ani.

Acum mai bine de zece ani, în decembrie 2010, Manuel Gabriel Orhean a fost condamnat de către Judecătoria Gura Humorului la o pedeapsă de două luni de închisoare pentru conducere fără permis, pedeapsa fiind suspendată condiţionat.
Tânărul a recidivat, în 2011 fiind prins din nou la volanul unei maşini. Atunci, pe numele său au fost reţinute două infracţiuni, „conducerea unui autovehicul fără a avea permis de conducere” şi „conducerea unui autovehicul neînmatriculat”. El a executat o condamnare de două luni de detenție la acea vreme.  

Mai recent, în 2015, tânărul s-a ales cu o condamnare cu suspendare, iar în 2018 i s-au întocmit încă două dosare penale pentru conducere fără permis.

La finele anului trecut, Judecătoria Gura Humorului i-a aplicat o pedeapsă rezultantă de 2 ani și 8 luni de închisoare, pentru două fapte de conducere fără permis și una de conducere a unui autovehicul neînmatriculat și i-a revocat și o pedeapsă anterioară, de 1 an și 4 luni de închisoare, care a fost inițial cu suspendare. Pedeapsa totală pe care o are de executat Gabriel Manuel Orhean este de 4 ani de închisoare, a stabilit Judecătoria Gura Humorului.

Pedeapsa a rămas definitivă, la Curtea de Apel Suceava, în luna martie a acestui an, unde s-a jucat apelul făcut de inculpat. Intuind probabil ce urmează, inculpatul a dispărut, iar polițiștii nu l-au găsit pentru a putea pune mandatul în executare.

Poliția Română a demarat ulterior procedurile de dare în urmărire la nivel național și internațional privindu-l pe condamnat.

Fotografia lui Gabriel Manuel Orhean a fost publicată pe site-ul Poliției Române și se așteaptă informații cu privire la unde s-ar afla acesta în vederea identificării și încarcerării.