România a participat cu 11 echipaje, însumând 43 de sportivi, la Campionatul European de canotaj pentru juniori Under 19 desfășurat zilele trecute, la Varese, în Italia, cucerind trei medalii de aur, una de argint și una de bronz, bilanț cu care țara noastră a ocupat primul loc în clasamentul pe națiuni. Lăudabil este că zece dintre „tricolori” sunt legitimați la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, aceștia contribuind la activ la toate cele trei titluri europene cucerite de România.

Astfel, Cosmin Pleșescu a făcut parte din echipajul de patru rame care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, în vreme ce Andreea Todirică, alături de colegele sale, a trecut prima linie de sosire în proba de patru vâsle. Campioană europeană de juniori s-a încununat și barca feminină de 8+1, care le-a avut printre competitoare pe Denisa Ailincăi și Narcisa Negură.

Dintre suceveni, clasări fruntașe au mai obținut Andrei Ciornei, Bogdan Moaleș și Antonel Avăcăriței, locul patru cu barca masculină de 8+1, Gabriela Tivodariu, poziția a noua în proba de dublu vâsle, precum și Marian Guia și Bogdan Murariu, sosiți pe treisprezece cu echipajul de patru vâsle.

„Sunt rezultate foarte bune, cu care ne mândrim. Ne bucurăm că sportivii noștri și-au confirmat încă o dată valoarea. Mulțumim pentru sprijin Primăriei și Consiliului Local Suceava și sper să revenim cu vești bune și și după Mondialele de juniori, care vor avea loc tot în Italia, la începutul lunii august”, a declarat antrenorul Ioan Despa de la CSM Suceava.