Un puternic incendiu a izbucnit luni după-amiază, în municipiul Fălticeni, pe strada 1 Mai, într-o zonă cu aglomerare de case, unde astfel de dezastre pun la grea încercare pompierii. Alarma s-a dat în jurul orei 17.40, incendiul pornit dintr-o gospodărie fiind amplificat foarte mult de vânt.

La fața locului au intervenit pompierii de la Detașamentul Fălticeni, ajutați apoi cu o mașină cu echipaj și de la Detașamentul Suceava. În sprijin au intervenit și pompierii voluntari de la Cornu Luncii, cu trei autospeciale cu apă, plus un echipaj de la Baia. În total, pompierii au intervenit cu opt mașini cu apă.

Incendiul a fost deosebit de violent și a creat multă panică și printre vecini. Și alte locuințe din apropiere au fost în pericol. Flăcările au fost atât de violente și puternice încât au distrus și autoturisme aflate în cele două gospodării afectate.

În jurul orei 18.40, pompierii au anunțat că incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare.

Primele evaluări arată că focul a cuprins două locuințe și mai multe anexe gospodărești. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.