Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a revenit cu un avertisment privind modul de deplasare al sucevenilor pe vehiculele cu două roți, cel puțin în cazul bicicliștilor accidentele fiind la ordinea zilei. Ultimul exemplu este ziua de sâmbătă, 21 mai, când pe raza județului au fost sesizate două accidente cu bicicliști și unul cu implicarea unui mopedist. Toți trei sunt minori și au comis erori în trafic fără a fi jenați de alt participant la trafic.

Într-un prim caz, sâmbătă, în jurul orei 10.40, polițiștii de la Secția Rurală Șcheia au fost sesizați cu privire la faptul că la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava s-a prezentat un minor în vârstă de 17 ani, din comuna Ciprian Porumbescu, care a solicitat îngrijiri medicale și a declarat că în seara zilei de vineri a fost implicat într-un accident. Din cercetări și din declarațiile date ulterior la poliție s-a stabilit că minorul se deplasa cu bicicleta pe un drum comunal din Ciprian Porumbescu iar la un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut. Inițial, minorul s-a dus acasă și nu a spus nimic dar a doua zi, din cauza durerilor, mama acestuia l-a adus la spital.

Un accident care putea avea chiar consecințe dramatice s-a produs în jurul orei 15.30, la Cornu Luncii. Un băiat în vârstă de 15 ani, care se deplasa cu un motoscuter, pe strada Poștei din Cornu Luncii, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism. Panicat, minorul a părăsit locul producerii accidentului, în ciuda leziunilor, fiind identificat ulterior de polițiști la domiciliu. În acest caz, fiind vorba de un vehicul pe două roți motorizat, există și răspundere penală. Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat,, plus ,,conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”.

Tot sâmbătă, în jurul orei 16.00, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată de Spitalul Rădăuți, medicii anunțând că au preluat un minor de 17 ani, care prezenta leziuni în zona capului, în urma unei căderi de pe bicicletă. Din verificările efectuate de patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a rezultat că tânărul, în timp ce conducea o bicicletă, a acroșat cu roata din față o bordură, după care și-a pierdut echilibrul și a căzut pe carosabil.

”În ultima perioadă aproape zilnic bicicliștii sunt implicați în accidente rutiere, unele dintre ele cu consecințe din cele mai grave. Îngrijorător este și faptul că în multe dintre aceste evenimente sunt implicați minori. Vremea frumoasă și apropierea de vacanțe aduce mai des bicicliști și utilizatori de trotinete pe drumurile publice și de aceea facem apel și la mai multă responsabilitate”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene.

Bicicliștii sunt rugați să poarte un echipament de protecție, să circule prudent, să nu facă manevre bruște și să respecte regulile minime de circulație.