Poliția municipiului Vatra Dornei a organizat, pe 19 mai, o amplă razie care a vizat mai multe direcții de acțiune precum și cazuri mai vechi, inclusiv un furt cu prejudiciu foarte mare. În urma descinderilor, trei suspecți au fost ridicați, audiați la Poliția municipiului Vatra Dornei și apoi aduși în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, după ce pe numele lor au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

În cadrul raziei organizate la nivelul Poliției municipiului Vatra Dornei, s-au continuat privind un caz recent de la Cârlibaba, privind sustragerea unui autoturism din curtea unei locuințe, mașina fiind găsită ulterior incendiată pe un drum forestier. Păgubitul a declarat încă de la început că este vorba de un conflict în familie și a sesizat că autor este tatăl său, care nu este posesor de permis de conducere. Ancheta a fost documentată de polițiști, care au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a lui Ilie Tironeac, pentru comiterea infracțiunii de „distrugere”, ”furt în scop de folosință„ dar și „conducere fără permis”.

Cea mai complexă anchetă a fost legată de o sesizare privind un furt comis din locuința unei femei din Vatra Dornei, faptă comisă tocmai în septembrie 2021. Pe 4 septembrie, un hoț a pătruns în locuința persoanei vătămate printr-o ușă de acces neasigurată și a sustras din interior suma de 10.000 de euro și mai multe bijuterii din aur și argint. La mai bine de șase luni, s-a reușit documentarea activității infracționale, autorul fiind identificat în persoana lui Ionel Goga, în vârstă de 47 de ani, din Dorna Candrenilor. În baza probatoriului administrat, bărbatul a recunoscut comiterea infracțiunii, luându-se față de acesta măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

Tot în cadrul raziei din ziua de 19 mai, un echipaj de poliție din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, a oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. De asemenea, fiind efectuate verificări în bazele de date, s-a stabilit că numărul de înmatriculare al vehiculului a fost atribuit unui alt autoturism, fiind practic un număr fals.

Bărbatul de la volan, Ilie Moroșan, s-a ales cu dosar penal pentru nu mai puțin de trei infracțiuni la regimul rutier: ,,punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, ”punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, plus ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”. Și față de acesta a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

La finele celor 24 de ore de arest, procurorii de la Vatra Dornei au decis că cei trei pot fi lăsați în libertate, sub măsura controlului judiciar. Cei trei au impuse obligații și restricții de la care nu au voie să se abată.

În total, în cadrul raziei polițiștilor de la Vatra Dornei, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 38.000 lei. Au fost legitimate 230 de persoane, au fost verificate 53 de autovehicule și s-au efectuat controale la 12 societăți comerciale.