Poliția municipiului Suceava a primit spre executare trei mandate emise de Judecătoria Suceava, prin care trei autori de furturi din satul Șcheia, comuna Șcheia, au fost condamnați la pedepse definitive. Având în vedere că era vorba de trei condamnați, s-au constituit echipaje de poliție suplimentare, inclusiv o grupă de luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale.

Dorian Ovidiu Bidirel, din Șcheia, a fost identificat și condus sub escortă la Penitenciarul Botoșani, având de executat o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Constantin Gabriel Oltean a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare, într-un centru de detenție pentru minori, fiind condamnat pentru furturi repetate în perioada în care era minor. Și acesta a fost identificat și ulterior încarcerat în vederea executării pedepsei.

În fine, hoțul cu cea mai mare pedeapsă de executat – Ionuț Daniel Bacrău, condamnat la 4 ani și 4 luni de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, nu a fost găsit la domiciliu și nu s-au aflat date despre el. În cazul acestuia s-a dispus darea în urmărire.