Echipa locală de rugby CSM Bucovina Suceava a reușit prima sa victorie în Liga Națională în partida jucată sâmbătă, pe stadionul ”Unirea”, în fața celor de la CSU Alba Iulia. O victorie era foarte importantă mai ales pentru moralul echipei locale, nevoită să facă pasul într-o ligă ce reunește atât echipele profesioniste cât și pe cele în care sportivii sunt în majoritate amatori. La fel stătea situația și în cazul oaspeților, și ei fără nici o victorie, astfel că a rezultat un meci în care s-a jucat cu multă ambiție.

Deși au început mai slab, fiind dominați în primele minute, sucevenii au fost mai pragmatici și au reușit trei eseuri până la pauză. Avantajul de 20-0 de la pauză s-a dovedit a fi decisiv, deși oaspeții au revenit până la 20-14. Sucevenii au fost mai eficienți și în a doua parte, înscriind și două eseuri pe contre, astfel că la final s-au impus destul de clar, scor final 33-14.

Antrenorul Marcel Crețuleac s-a arătat mulțumit de joc și de rezultat:

”A fost o victorie pe care o așteptam, practic prima noastră victorie din Liga Națională de Rugby. Am prestat un joc bun, am fost bine motivați, băieții s-au pregătit bine, au răspuns pozitiv la pregătire, atât fizic cât și tactic”.

Marcel Crețuleac a subliniat că victoria a fost esențială pentru moral dar și pentru a răsplăti încrederea Consiliului Local Suceava, care a mărit bugetul echipei și a virat deja tranșe din acesta.

Echipa a ținut să-l felicite pe jucătorul Cristian Ovidiu Moscaliuc, care a devenit în aceste zile tătic și care este alături de echipă și din postura de sponsor, prin Wood Bucovina, care a asigurat un rând de echipament pentru încălzirea echipei.

În meciul de sâmbătă au marcat pentru CSM Bucovina Suceava: Lucian Preutescu, Alin Elisei, Claudiu Chirilă, Răzvan Brătianu, Emanuel Beldie – câte un eseu fiecare, Sabin Crețu – 1 transformare și 2 lovituri de pedeapsă.

Prin victoria cu punct bonus obținută sucevenii au acumulat 5 puncte în clasamentul grupei A și sunt pe locul V din VII echipe.

În etapa viitoare, duminică, 29 mai, CSM Bucovina Suceava va avea parte de un meci infernal, pe terenul multiplei campioane Știința Baia Mare. Este un meci în care sucevenii trebuie să-și propună să dea o replică onorabilă.