Dacă ești unul dintre iubitorii jocurilor video, atunci ești cu siguranță familiarizat cu cele mai bune instrumente pe care le poți folosi ca să duci experiența gamingului la următorul nivel. De la un scaun special ergonomic, la o placă video potrivită și până la accesorii speciale, precum un ecran mai mare sau un mouse de gaming, toate acestea contribuie la succesul tău și te pot transforma într-un gamer profesionist.

Totuși, dacă nu ești încă convins cu privire la modul în care un simplu element, un mouse de gaming, te poate ajuta, iată trei motive pentru care trebuie să-ți cumperi acest accesoriu:

 

1. Ai șanse mai mari să treci la următorul nivel.

Nu, nu este o glumă. Un mouse de gaming este creat astfel încât viteza sa de reacție să fie cu mult mai sporită decât în cazul unui astfel de accesoriu general. Iar în cazul unui joc video, știi bine cât de mult este important un răspuns rapid din partea șoricelului tehnologic, devenit acum aliatul tău principal în lupta împotriva unor zombie, monștri sau al oricărui alt tip de răufăcători pe care vrei să îi învingi.

 

Ca să știi cum să-ți găsești cel mai rapid model, trebuie să cauți la specificațiile produsului numărul de DPI sau, mai pe larg, numărul de „doți per inch”. Pe piață vei găsi o varietate de modele, pornind de la 400 și ajungând până la 30.000 de doți per inch. Cu cât acest număr este mai mare, cu atât nivelul de răspuns al accesoriului pe care vrei să îl cumperi va atinge cote cât mai înalte.

 

2. Nu mai ești dependent de un cablu și te poți juca de oriunde.

Au trecut de mult vremurile în care un cablu lung te încurca în loc să te ajute. Acum, poți să-ți cumperi fără nicio problemă un mouse wireless, care funcționează pe baterii. În plus, nu trebuie să-ți faci nicio grijă privind nivelul său de răspuns. Chiar dacă nu are un cablu, un astfel de obiect tehnologic care funcționează pe baterii, este cel puțin la fel de eficient precum varianta sa mai bătrână.

Trebuie doar să te asiguri că ai întotdeauna baterii la îndemână și că acestea nu trebuie schimbate chiar înainte să realizezi mișcările câștigătoare în timpul jocului.

 

3. Ai butoane suplimentare, care te ajută să te miști și mai rapid.

Poate că nu ești un Speedy Gonzales al tehnologiei, însă cu puțin antrenament și cu un mouse de gaming potrivit, vei reuși să faci chiar mai multe mișcări în același timp. Nu vei arde etape, ci vei învăța să te descurci mai bine, având butoanele de care ai nevoie chiar în același loc.

Majoritatea modelelor prezente acum pe piață au mai multe butoane suplimentare, cu funcționalități diferite. Unele butoane te ajută să te întorci la pagina web anterioară. Iar dacă ești genul de persoană care adoră să asculte muzică în timp ce se joacă, poți să pui pauză unei melodii doar apăsând un buton.

În funcție de cât ești dispus să plătești pentru un astfel de model, poți alege unul care te lasă să îți personalizezi butoanele, astfel încât ajutorul pe care îl primești de la șoricelul tehnologic să fie cât mai util.

Acum că știi care sunt principalele motive pentru care ar trebui să-ți cumperi un mouse de gaming, poți căuta modelul potrivit și poți face un upgrade instrumentelor pe care le folosești în mod obișnuit.

Nu uita că degeaba ai o placă video de ultimă generație sau un ecran cu dimensiuni mari, care să te ajute să vezi fiecare detaliu cu atenție, dacă principalele instrumente și accesorii pe care le folosești rămân la un nivel de bază.

Iar dacă tot plănuiești să îți cumperi un astfel de șoricel tehnologic, poate vrei să îți completezi noua achiziție și cu o tastatură modernă, care să funcționeze la fel de rapid și care să te ajute să câștigi toate jocurile, ca să ajungi primul în orice clasament.