Un bărbat din satul Demăcușa, comuna Moldovița, a murit duminică după-amiază după un incident pe cât de stupid, pe atât de tragic. În jurul orei 17.15, printr-un apel la 112 Secția Rurală de Poliție Vama a fost alertată de către un asistent de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, care a anunțat că a constatat decesul unui bărbat din satul Demăcușa, pe terasa unui magazin local.

Din cercetările poliției a rezultat că duminică, în jurul orei 15.30, Vasile C. s-a deplasat la magazinul din sat, unde a stat la terasă, consumând și băuturi alcoolice.

La un moment dat bărbatul a mușcat dintr-o bucată de cârnat, iar în scurt timp a început să se sufoce. În apropiere se aflau două femei, inclusiv gestionara localului, care au încercat să-i acorde victimei primul ajutor.

Femeile au sunat la 112, iar la fața locului a ajuns personal medical care a constatat că bărbatul a aspirat pe căile aeriene superioare bucăți de carne. Bărbatul era în stop cardio-respirator și s-au încercat manevre de resuscitare în jur de 40 de minute, fără succes din păcate.

Polițiștii au deschis un dosar penal în cadrul căruia vor continua cercetările și au dispus efectuarea necropsiei, pentru stabilirea mai exactă a cauzei decesului.