În urma avertizărilor meteo privind fenomene meteo periculoase legate de căderi abundente de precipitaţii şi grindină, în mai multe zone ale judeţului s-au înregistrat probleme. Din informaţiile pe care le avem deocamdată, a căzut grindină şi au fost afectate culturi agricole în zonele Fălticeni - Spătăreşti şi la Mălini.

De asemenea, până în jurul orei 17.30, pompierii au avut 13 intervenţii în localităţi în care în urma ploii torenţiale au fost inundate curţi, beciuri şi chiar locuinţe.

ISU Suceava a transmis că pompierii militari de la subunitățile din Fălticeni și Gura Humorului, precum și lucrători ai Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Preutești, Fântâna Mare, Dolhești și Liteni, au intervenit cu tehnică specifică pentru evacuarea apei în urma ploilor torențiale.

Astfel, militarii și lucrătorii SVSU au înregistrat până la acest moment 13 intervenții în localitățile Mironu, Huși (3), Basarabi (2), Bahna Arini, Cotu Băii (3), Valea Bourei și Liteni (2), de unde au evacuat apa care a inundat curți, beciuri și/sau locuințe.

Spre seară, la intervențiile de mai sus s-au adăugat încă trei, pentru evacuarea apei din curți, în localitățile Siret, Vicovu de Sus și Corocăiești.