Sucevenii pot investi, din această săptămână, într-o nouă ediție a titlurilor de stat Tezaur cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Pentru aceste titluri sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Potrivit finanțelor sucevene, titlurile de stat pot fi cumpărate până pe 4 iulie 2024 în mediul online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual, pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt deschiderea contului de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea titlurilor de stat Tezaur și viramentul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont Junior. Aceleași titluri pot fi achiziționate până pe 5 iulie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului, până pe 4 iulie 2024 în mediul urban și până pe 3 iulie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

De precizat că odată cu această emisiune a fost implementată o facilitate nouă, respectiv plata cu POS direct la sediile unităților de Trezorerie, pentru alimentarea mai facilă a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii.

Pentru aceste titluri Tezaur dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secțiunea Datorie publicăwww.posta-romana.ro.