Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei i-a transmis premierului României, Marcel Ciolacu, o interpelare prin care îi cere mutarea gropii de gunoi de pe Mestecăniș într-o altă locație. Doru Acatrinei a spus că PSD poate să facă acest lucru în condițiile în care a câștigat președinția Consiliului Județean Suceava. „Ați câștigat președinția Consiliului Județean Suceava pentru PSD. Acest lucru s-a întâmplat datorită faptului că partidului AUR i s-a interzis dreptul de a avea candidat în persoana domnului Neculai Miron”, a spus Acatrinei. El a subliniat faptul că PSD s-a ales la Suceava și cu o componentă importantă a electoratului AUR care nu a avut candidat la președinția CJ Suceava. Deputatul AUR consideră că unul dintre motivele pentru care actualul președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a pierdut alegerile a fost și groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș.

El i-a mai transmis lui Marcel Ciolacu și faptul că singurul partid care a spus lucrurilor pe nume în județ a fost AUR, și nu PSD.

„Domnule prim-ministru, aveți obligația să faceți ce vă cer cetățenii județului Suceava.Primul lucru pe care îl doresc cetățenii județului Suceava este să mutați, prin orice mijloace, groapa de gunoi din Pasul Mestecănișîntr-o altă locație. Acum aveți președintele Consiliului Județean, faceți-o!”, a spus deputatul AUR de Suceava. El a mai adăugat că au trecut cei cinci ani în care Uniunea Europeană monitorizează fondurile europene acordate statelor membre, deci această groapă de gunoi poate fi mutată. „Trebuie să găsiți o soluție legală. Astfel, Consiliul Județean Suceava a construit și recepționat un depozit de deșeuri care este amplasat în Pasul Mestecăniș, la o altitudine de circa 1.100 de metri, iar în raportul la studiul de evaluare a impactului asupra mediului se arată faptul că emisiile de gaz produc consecințe nocive prin inhalare și afectează zonele rezidențiale, școli, spitale aflate la mai puțin de 3 kilometri”, a declarat deputatul AUR.

În final, Doru Acatrinei i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să spună clar la ce dată va muta groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș într-o altă locație.