Doctorul igienist Ludovic Abiței, fost director al Direcției de Sănătate Publică Suceava, s-a stins din viață, la vârsta de 72 de ani.

Medicul a lucrat aproape 30 de ani la DSP Suceava, din anul 1988, de pe vremea când instituția se numea Sanepid. În perioada 1996-2000 a fost consilier în Consiliul Local Suceava, iar între 2000-2004 a fost deputat din partea Partidului România Mare.

În 2009 a ocupat, timp de câteva luni, cu titlul de interimar, fotoliul de şef al DSP şi ulterior a deţinut această funcţie în perioada 2010-2015, când a demisionat și a revenit la funcția de inspector-șef. Doi ani mai târziu, în 2017, s-a pensionat.

Colectivul Direcției de Sănătate Publică Suceava a transmis, marți după-amiază, un mesaj în care arată că își ia rămas bun, „cu respect și prețuire, de la distinsul coleg, doctor Ludovic Abiței”. „Suntem recunoscători pentru anii de muncă desfășurați în cadrul DSP Suceava alături de noi, în care a contribuit la dezvoltarea acestei instituții”, au transmis foștii săi colegi, împreună cu condoleanțe pentru familie.

Corpul neînsuflețit al respectatului medic va fi depus la Capela Catolică de la Cimitirul Pacea.