Judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale al IPJ Suceava și procurorul criminalist de caz îi pun sub acuzare rând pe rând pe autorii tentativei de omor de la Dornești.

Ultimii doi pe listă nu au răspuns la citații și nu au fost de găsit la domicilii, astfel că Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a solicitata arestarea lor în lipsă.

Tribunalul Suceava a admis propunerea în ședința de miercuri, 10 iulie, astfel că Dorin Marcu și Alexandru Linu au mandate de arestare în lipsă pentru tentativă de omor. Asta înseamnă că dacă nu vor fi găsiți în următoarele zile cei doi vor fi dați în urmărire la nivel național și internațional.

În seara zilei de 4 iulie un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Rădăuți, a fost lovit crunt cu picioarele, cu parii și cu cozi de topor de un grup de 7 indivizi, în apropiere de gara din Dornești.

Surse judiciare au precizat că este o răfuială între grupuri cu indivizi implicați în contrabandă, furturi și trafic cu mașini.

Tânărul bătut este practicant de kick-box, aceasta putând fi și explicația mobilizării agresorilor.

Imaginile video au arătat că autorii au lovit inclusiv cu bâte și cozi de topor.

Modul în care s-a produs agresiunea, imaginile video și obiectele contondente folosite (inclusiv topoare) le-au arătat în scurt timp polițiștilor că fapta este gravă și pare a fi vorba de o tentativă de omor. 

Ștefan Marcu, în vârstă de 32 de ani și Geovani Marcu, de 18 ani, ambii din Rădăuți, au fost primii arestați în acest dosar.

Duminică, 7 iulie,  în baza datelor deținute de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Suceava, a fost depistat în zona Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, și Ștefan Marcu, în vârstă de 50 de ani, ”decanul” de vârstă al grupului de agresori. 

Acesta încerca să părăsească țara cu destinația Londra.

Și acesta a fost arestat pentru tentativă de omor. Bărbatul în vârstă de 50 de ani este considerat unul din principalii autori, care a lovit cu un topor.

Bărbatul de 50 de ani este tatăl unuia din tinerii arestați inițial în acest dosar.

Așadar, rezumând, în acest dosar sunt trei arestați preventiv și doi arestați în lipsă, care mai devreme sau mai târziu vor ajunge după gratii. Ar mai fi doi agresori în cazul cărora nu s-a stabilit încă cert dacă este cazul sau nu să fie puși sub acuzare pentru tentativă de omor, gradul de participare al acestora la comiterea faptei fiind mai redus.

Cert este că  avem de a face cu un caz în care polițiștii și procurorii au vrut să demonstreze că pot acționa în forță și pot da un răspuns ferm în fața unor agresori de acest gen, care pot afecta grav ordinea și liniștea publică.