„Din viaţa politică a Sucevei ”

Orice ar spune cernăuţenii, că ei sunt în capitala regiunii noastre, tot mai intensă şi îndrăcită e vechea capitală a lui Ştefan Vodă. Aici Satana îşi fierbe mai multe cazane, în care otrăvurile sunt mai variate şi mai puternice. Dar se vede că Satanei tot mai simpatici îi sunt liberalii dela noi, căci îşi vâră codiţa numai între ei, poate unde sunt noi reguli la suflet şi dornici de arginţi. Cu ocazia fixării listei de candidaţi pentru alegerile judeţene s’a iscat o hărmălaie între liberalii suceveni, de a auzit tocmai dl. Nistor din Cernăuţi, dar în zadar”.      

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul IX, Nr. 125, Ianuarie 1930.

 

„Sălbăticii cuziste”

„Se ştie că la 15 Ianuarie vor avea loc alegerile parţiale pentru un loc în Senat la Suceava. În timp ce organizaţia partidului naţional-liberal, cu ocazia întrunirilor ce se ţin prin sate, dă dovadă de cea mai perfectă ordine şi camaraderie, cămăşile albastre se dedau la cele mai brutale manifestări, prin care vor să-şi câştige aderenţi. Astfel, în timpul unei adunări cuziste din Pârteştii de Jos cămăşile albastre l-au bătut până la sânge pe invalidul de războiu Vasile Dan. Cazul acesta monstruos a scandalizat pe toată lumea, întrerupând orice simpatie pentru cuzişti. Alt caz s-a petrecut în Adâncata, lângă Burdujeni, unde săteanul Gheorghe Cârcu a fost lovit în mod barbar de cuzişti”.  

„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4718, 5 Ianuarie 1936.   

 

„Activitate neîntreruptă”

La Fabrica de spirt din Rădăuţi activitatea de producţie nu s-a întrerupt nici în noaptea revelionului. Primele ore din noul an au fost întîmpinate de muncitori cu noi rezultate în muncă. Pînă la 6 ianuarie planul la spirt rafinat a fost depăşit cu 5 tone, iar la spirt brut cu 10 tone. În acelaşi timp, planul la bere şi la malţ a fost realizat în întregime”.

„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 4380, Suceava, Duminica 7 ianuarie 1962.