Cea mai mare nevoie”

Cea mai mare nevoie pentru un omul din aceste părţi este atunci când îi naşte nevasta un copil, sau când îi moare cineva din familie. Preoţii n’au primit lefurile de la Fondul Bisericesc pe cinci luni de zile din anul acesta, la fel şi cântăreţii bisericeşti. Aceşti slujbaşi ai altarului, pentru a putea trăi, cer taxe mari de la ţărani pentru botezuri, cununii şi înmormântări”.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, nr. 289, August 1931. 

 

„Contrabandă cu spirt”

Jandarmii postului Dorna-Candreni din judeţul Câmpulung au prins o contrabandă de spirt, în cantitate de 400 de litri, care era dusă de către individul Isail Kilgher din oraşul Rădăuţi, cu autocamionul Nr. 135 Rădăuţi, venind cu el din Bistriţa-Năsăud, fără a plăti taxele către stat. La oficiul postului, individul contrabandist, simulând că umblă într-o servietă pentru a-şi lua săpun de spălat, şi-a tras un glonte de revolver în inimă. Moartea i-a fost fulgerătoare. Cazul se cercetează de Parchetul Câmpulung”

„Glasul Bucovinei”, Anul XIII, nr. 3278, 2 August 1939. 

 

„Alpinism cu...sacoşa”

Suceava - Burdujeni - Iţcani este, pentru aprovizionarea cu legume, un traseu mai greu decît escaladarea cine ştie căror piscuri montane. Cineva afirma chiar că oamenii fac un adevărat alpinism cu...sacoşa. Într-adevăr fac! Cînd ajungi să cumperi ce ai în gînd, eşti cineva, dar abia îţi mai tragi sufletul. Asta, în cazul fericit, că găseşti ceea ce cauţi”.

 „Zori Noi”, Anul XXI, nr. 6107, Suceava, Joi 3 august 1967.