Noua ediţie a Diviziei Naționale de Seniori (DNS) la rugby a debutat ieri. Rugby Club Gura Humorului a avut o deplasare dificilă, pe terenul celor de la RC Griviţa, în care gazdele erau favorite certe, partida încheindu-se cu scorul de 33-7. Acest lucru nu s-a văzut deloc în prima repriză, una dominată în mare parte din timp de humoreni.

„Am dominat mare parte din timp, dar din păcate nu am reuşit să fructificăm oportunităţile pe care le-am avut. Poate au fost şi nişte decizii mai puţin inspirate, la care s-au adăugat ratările, iar ei ne-au prins şi ne-au taxat pe contraatac”, a mărturisit Ştefăniţă Rusu, managerul celor de la RC Gura Humorului.

Lipsa unei pregătiri centralizate şi a unor antrenamente comune mai numeroase s-a resimţit din plin în repriza secundă. Dacă la finalul primei reprize scorul a fost 12-7, în partea a doua humorenilor nu  le-a ieşit mai nimic, iar în ultimele 15 minute, în care au fost mult mai proaspeţi, rugbiştii de la RC Griviţa au marcat câteva eseuri şi au dus scorul final la 33-7.

„Putea fi un scor mai strâns, dar eu spun că echipa a arătat bine în multe momente, ceea ce îmi dă speranţe pentru etapele care vor urma. Este bine că se joacă tur-retur şi în felul acesta ierarhia finală va fi cea corectă”, a mai spus Ştefăniţă Rusu.

Etapa următoare, RC Gura Humorului are o deplasare la fel de lungă, la Arad, dar din care speră să obţină mai multe decât din meciul de ieri.

Echipa se bazează pe doi sponsori principali, DHL Expres România și BCR, și pe sprijinul Primăriei Gura Humorului. Pe lângă partenerii de anul trecut, echipa are și sponsori noi: AC Mobile SRL – prin Alin Creţu, Eurocert Bucovina SRL - Dan Rusu si Albini Prassa (Tissot) - Ion Schiau. În ultimele zile, printre cei care care contribuie financiar la echipă se numără şi Hotel Aldi – Dani Rîpan, respectiv Stel Mob – Stelică Simeria, ambele firme din Gura Humorului.