Nu mai puțin de 23 de fotbaliști au participat luni la primul antrenament al Forestei din intersezon. Între aceștia, și 5 jucători noi, este vorba de sârbii Darko Terzic și David Knezevic, care au semnat deja contracte cu formația suceveană, juniorii mari Gabriel Udeanu, provenit de la Steaua București, și David Vultur, sosit de la Progresul Șomcuta Mare, precum și foarte tânărul Bogdan Grosu, de la Juniorul Suceava.

Au lipsit motivat francezul Yanis Zouaoui și spaniolul Miguel Perez Lobato, care se află carantinați pentru 7 zile în cantonamentul echipei, precum și basarabeanul Eugeniu Celeadnic, învoit de conducerea clubului din cauza unor probleme personale. În ce-l privește pe mijlocașul Radu Ungurianu, acesta se află în recuperare după o accidentare la genunchi.

La capitolul plecări, pe lângă cele 5 nume vehiculate mai demult, brazilianul Patrick Da Silva, fundașul central Vasile Vitu, mijlocașii Cosmin Rotaru și Robert Dicu și juniorul Sebastian Nechita, gruparea suceveană s-a mai despărțit de fundașul Stejărel Vișinar, care a revenit la Aerostar Bacău, și de mijlocașul Iosif Netbai, care este aproape de un transfer la Șomuz Fălticeni.

Iată lotul prezent ieri la reunirea Forestei: Daniel Zvoronciuc, Rareș Gal – portari, Dudu Drugă, Paul Mateciuc, Ruben Sumanariu, Simon Mandiuc, Cristi Novacek, Vlad Fărcășan, Andrei Sahlean, Andrei Cerlincă, Vlad Stănescu, Lucian Sîncelean, Marius Filip, Andrei Popovici, Vlăduț Cimbru, Ciprian Hostiuc, Darko Terzic, Gabriel Udeanu, David Vultur, Bogdan Grosu, Robert Marin, Alexandru Marin și David Knezevic – jucători de câmp.

„Terzic, Knezevic și Zouaoui au semnat deja contracte cu Foresta. Sunt trei jucători care au ajuns la echipa noastră la dorința expresă a antrenorului Ivan Gvodenovic și care vor acoperi posturile pe care noi le-am considerat deficitare. Mai suntem în tratative cu un fundaș central, care în tur a evoluat la nivelul Ligii a II-a, dar și cu un junior de 2001. Au plecat niște jucători, care, deși au evoluat suficient în prima parte a sezonului, au fost nemulțumiți de statutul lor. Mă refer aici în principal la Vitu, care și-a manifestat intenția de a merge la o echipă la care să evolueze constant. Ne dorim ca toți jucătorii care rămân la Foresta să fie doar cu gândul la echipa noastră”, a declarat președintele Andrei Ciutac.

Oficialii clubului au perfectat deja șapte meciuri de pregătire pentru intersezon: pe 21 ianuarie cu LPS Suceava, pe 31 ianuarie cu CSM Pașcani, pe 13 februarie cu Aerostar Bacău, pe 16 februarie cu Sporting Vaslui, pe 20 februarie cu CSM Focșani, pe 24 februarie cu Știința Miroslava și pe 27 februarie cu Dacia Unirea Brăila.

„Sper să continuăm în aceeași notă pozitivă, în care am încheiat anul trecut. Știm că ne așteaptă un parcurs dificil și vom da totul pentru a ajunge la baraj, și de acolo în Liga a II-a. Sunt jucători care au plecat, însă locul lor va fi luat fotbaliști care vreau să fie determinanți și potriviți pentru Foresta”, a precizat antrenorul principal Ivan Gvozdenovic.

Gruparea suceveană a încheiat sezonul de toamnă al Ligii a III-a pe poziția secundă a Seriei I, la egalitate de puncte cu alte două formații, Știința Miroslava și Bucovina Rădăuți. În primul meci de campionat din 2021, pe data de 13 martie, Foresta va evolua pe teren propriu, în compania Ceahlăului Piatra Neamț.