Formația Șomuz Fălticeni a dat luni startul pregătirii de iarnă. De la primul antrenament din 2021 au lipsit cei 6 fotbaliști de care gruparea fălticeneană s-a despărțit în intersezon, este vorba de camerunezul Christ Afalna, ajuns la Unirea Slobozia, columbianul Andres Zapata, ivorianul Jean Frederic Bady, precum și de juniorii Alexandru Micloș, Gavril Ciotu și David Toader.

Nu mai puțin de 12 jucători din vechea gardă s-au antrenat ieri după-amiază, la stadionul „Constantin Jamaischi”, sub comanda tehnicianului Daniel Stoica: Claudiu Chindriș și Andrei Pascal – portari; Iulian Dohotaru, Bogdan Forisz, Florin Chisăliță, Wilfred Njindja, Franck Toukam - fundași; Alin Cazacu, Eduard Julei, Florin Robciuc, Cristian Ursu – mijlocași; Franck Tchassem - atacant. Alături de aceștia s-au pregătit și 3 fotbaliști noi, este vorba de mijlocașul Iosif Netbai, care s-a despărțit recent de Foresta Suceava, și de juniorii Ionuț Polifron (CSU Craiova) și Ionuț Vartolomei (Sportul Chișcani).

„Sperăm să-l convingem și pe atacantul Vasile Padovei să continue la Fălticeni. Despre Daniel Păiuș vă pot spune că și-a manifestat intenția de a renunța la fotbal, din motive personale. Una peste alta, sper să facem o figură frumoasă în retur, mai ales că beneficiem în continuare de sprijinul Primăriei Fălticeni și al sponsorilor care ne-au susținut și în prima parte a campionatului”, a precizat directorul sportiv Iulian Darabă.

Pregătirea de iarnă a echipei fălticenene se va desfășura exclusiv pe plan local, oficialii clubului perfectând până la această oră și patru meciuri amicale, cu Csikszereda Miercurea Ciuc, pe 20 ianuarie, Aerostar Bacău, pe 22 ianuarie, și cu Bucovina Rădăuți, pe 30 ianuarie și 20 februarie.

Pe 13 martie, în primul meci de campionat din 2021, Șomuz Fălticeni va evolua în deplasare, pe terenul celor de la Sporting Juniorul Vaslui.