Zilele trecute, municipiul Suceava a fost gazda unui turneu de Categoria „Gold”, din cadrul Circuitului Național Tenis Partener. Întrecerea, una dedicată jucătorilor amatori, s-a desfășurat în balonul presostatic de la Complexul Sportiv „Unirea”. Competiția a stârnit un real interes printre participanții din întreaga țară, noutatea fiind aceea că pe tabloul de concurs al turneului de la Suceava s-a aflat pentru prima dată o întrecere dedicată jucătorilor de Nivelul 9, cei mai buni din Circuitul Național Tenis Partener.

Pentru o triere echilibrată a participanţilor, turneul de Categoria „Gold” de la Suceava a fost structurat pe nu mai puțin cinci niveluri de valoare în proba de simplu. Tabloul de concurs de la Nivelul 5 a fost disponibil tenismenilor începători, în timp ce nivelurile 6, 7, 8 și 9 s-au adresat practicanţilor acestui sport din ce în ce mai avansaţi.

Așa cum era de așteptat, cea mai spectaculoasă a fost competiția de la Nivelul 9, acolo unde suceveanul Bogdan Marasin a jucat ca la carte toate meciurile din program, izbutind să intre în posesia trofeului în stil de mare campion. Locurile următoare în clasament au fost ocupate de nume grele în tenisul amator, precum Patrick Strîmbu (Cluj-Napoca), suceveanul Mihai Pânzaru sau Mihai Dochia (Prahova).

La Nivelul 8, trioul fruntaș a fost format din Radu Răzvan Ujică (Iași), Dan Vlădeanu (Botoșani) și tânărul dornean David Ioja.

Concursul de Nivelul 7 s-a încheiat cu victoria localnicului Alin Opincaru, care l-a învins în finală pe Daniel Cosmin Lăzăruc, din Botoșani. Poziția a treia a revenit sucevenilor Lucian Pohoață și Sergiu Ceucă.

Tot un sucevean s-a impus și în turneul de la Nivelul 6, este vorba de Titi Dimofte, care i-a devansat pe Constantin Bălan (Gălănești), Alexandru Straton (Suceava) și Marius Nacu (Vaslui).

La Nivelul 5, câștig de cauză a avut Liviu Bucur, din Bacău.

„A fost un turneu deosebit de tare, cu meciuri dintre cele mai spectaculoase. Ne bucură forma bună demonstrată de sportivii suceveni în compania unor adversari de calibru. Trebuie spus că întrecerea a stârnit un interes major, toate cele cinci tablouri de concurs fiind ocupate în proporție de sută la sută de jucători proveniți din toate zonele țării”, a declarat managerul turneului, Costel Chelariu.