32 de bătrâni și peste 400 de copii și familiile acestora au fost ajutați, în primele trei luni ale acestui an, de Asociația „Licuricii fericiți” Câmpulung Moldovenesc. Așa arată un bilanț făcut de învățătoarea Nicoleta Bogoș, de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, președinta Asociației „Licuricii fericiți”, asociație care funcționează de peste 4 ani.

Dacă beneficiarii direcți sunt bătrânii și copiii, beneficiarii indirecți sunt comunitățile donatorilor, spune Nicoleta Bogoș. „Menționăm donațiile în alimente, haine, consumabile, rechizite, timp, deplasări personale ale donatorilor la familiile vulnerabile pentru care vă mulțumim din suflet. De peste 4 ani ne desfășurăm activitatea strict pe bază de voluntariat, iar cheltuielile de transport care, nu sunt puține, le suportă voluntarii. Vă suntem extrem de recunoscători tuturor celor care ne sunteți aproape și ne ajutați să ajutăm, fie că donați financiar, material, ne donați timp, sfaturi, gânduri bune! Împreună facem lumea mai bună!”, este mesajul transmis de președinta Asociației „Licuricii fericiți”.

 

·       „Educație cu Licurici” și ,,Umanitate pentru comunitate”

 

În cadrul programului „Educație cu Licurici”, în primele trei luni ale anului 2021, s-au oferit pachete complete cu rechizite pentru 90 de copii, în valoare de 9.000 de lei, s-a acordat o masă caldă (484 de porții) și gustări pentru 22 de copii de la Centrul Educațional Licurici, în valoare de 7.800 de lei. De asemenea, 1.100 de lei au mers către achitarea transportului copiilor către centru. „Mai adăugăm consumabile, produse igienă, obiecte inventar (laptop, imprimantă, frigider, dozator apă, dotări grupuri sanitare, cărți, jocuri

terapeutice, rechizite, logistică), toate în valoare de 8.860 de lei, chirie și utilități centru -  8109,03 lei, 10 tablete noi cu abonament internet pentru școala online a copiilor defavorizați: 5100 lei, bursele Licurici, renovarea și dotarea Centrului Educațional, care au reprezentat/reprezintă cheltuieli din bugetul anului trecut”, a completat Nicoleta Bogoș.

Merită să amintim șiprogramul ,,Umanitate pentru comunitate”, inițiat de „Licurici”, prin care doi copii, David și Ionuț, au fost ajutați cu 1460 de lei (alimente, pampers, lapte praf, medicamente, produse igienă). De asemenea, 16.048 de lei din donații au mers către investigații și proceduri medicale, terapii și medicamente pentru copiii și bătrânii vulnerabili, 2.114 de lei au fost cheltuiți pentru plata utilităților unor bătrâni, lemne de foc pentru 14 familii, 10 mc prin bunăvoința Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc, la care se adaugă și o donație logistică - Muzeul ,,Arta Lemnului, în valoare de 2.000 de lei. „Prânzul de sâmbătă” a costat asociația, în primele trei luni, 11.700 de lei (910 porții de hrană caldă, 150 de kg fructe, 70 de kg produse de patiserie, 460 litri răcoritoare, 1000 de pâini), bani care au venit din donații și sponsorizări.

 

·       Continuați să ajutați!

 

În „raportul de comunitate” sunt trecute mai multe cifre relevante pentru activitatea „Licuricilor” de la începutul acestui an, astfel că la cheltuieli este trecută suma de 73.291,03 lei, iar la fonduri disponibile: 3.528,317 lei. Voluntarii Asociației „Licuricii fericiți” Câmpulung Moldovenesc mulțumesc tuturor donatorilor, sponsorilor, oamenilor care le-au fost alături și în acest an.

„Existăm din dragoste și respect pentru oameni, din credința că nimic nu este imposibil, iar noi putem aduna oameni frumoși în jurul celor care au atât de multă nevoie! Facem ceea ce putem, cu ceea ce avem, acolo unde ne aflăm, străduindu-ne să schimbăm destine în bine, să redăm încrederea și speranța, să facem lumea mai bună - o lume în care ne dorim cu toții să trăim! Ajută-ne să împlinim visuri, să dăruim zâmbete!”, este mesajul „Licuricilor”.

Continuați să ajutați! Continuați să sprijiniți acțiunile Asociației „Licuricii Fericiți”. Orice ajutor este bine venit! 

„Fii voluntar, implicându-te în oricare din proiectele noastre! Direcționează 2% din impozitul pe venit dacă ești contribuabil sau persoană fizică autorizată! Direcționează 20% din impozitul pe profit dacă te încadrezi, ca firmă, în prevederile legislative!

Donează alimente, haine, jucării, rechizite, obiecte de mobilier sau electrocasnice, orice consideri că îți prisosește, dar poate fi un dar neprețuit pentru cei care nu au nimic și singuri, nu pot răzbate! Contactează-ne dacă ai idei de colaborare, sugestii sau crezi că ne putem implica frumos într-o poveste care are nevoie de personaje pozitive! Susține-ne promovând activitatea, proiectele și rezultatele noastre! Trimite-ne un gând bun, iar noi îl vom transmite mai departe”, au completat voluntarii asociației.

Puteți dona prin transfer bancar: Asociația ,,Licuricii fericiți”. Cont lei: RO46BTRLRONCRT0379547801. Cont euro: RO93BTRLEURCRT0379547801 sau prin: PayPal: licuricii.fericiti@gmail.com. Telefon: 0721 046 095.