La iniţiativa mamelor care au copii înscrişi la Secţia de tenis de câmp a Clubului „Nada Florilor”, în cadrul Zilelor Municipiului Fălticeni, s-a desfăşurat Turneul mămicilor la tenis de câmp. Ideea lansată de una dintre mame a prins foarte repede şi opt doamne s-au întâlnit timp de două zile, pe 13 şi 14 iulie, pe terenul de tenis de la Baza de agrement „Nada Florilor”, la prima competiţie de tenis feminin organizată în urbea de pe Şomuz.

După meciuri intens disputate, în care cei mai importanţi susţinători au fost chiar copiii jucătoarelor, trofeul competiţiei a fost adjudecat de Andreea Stan. Pe locul II s-a situat Dalia Mitocaru, iar locul III a revenit jucătoarelor Roxana Radion şi Mihaela Vasiliu. Celelalte competitoare care au contribuit la reuşita turneului au fost Corina Pavel, Alexandra Pintilii, Anişoara Nistor şi Mihaela Tanasă.

Prezent la festivitatea de premiere, primarul Cătălin Coman a apreciat că această competiţie a avut foarte mulţi susţinători şi s-a reuşit promovarea tenisului feminin.

„Sper ca pe viitor această cupă a mămicilor să devină o tradiţie şi să strângem tot mai multe iubitoare ale tenisului. Iniţiativa unui astfel de eveniment promovează tenisul feminin şi îndrumă cât mai multe persoane să facă mişcare. Toată lumea a ieşit câştigătoare şi prin simpla prezenţă”, a declarat primarul Cătălin Coman. 

„A fost o surpriză şi pentru mine ca antrenor, care mă întâlnesc cu aceste doamne aproape în fiecare zi când avem antrenament cu copii, seriozitatea cu care au abordat această competiţie şi modul în care au jucat. Au potenţial, le place, şi au hotărât să continue în fiecare lună prin organizarea <Turneului mămicilor> şi aşteptăm şi alte mame să ni se alăture în această competiţie.

Mulţumim doamnei Mihaela Coman pentru arbitrajul competent, copiilor pentru susţinere, familiei Andreea şi Andy Stan şi domnului primar Cătălin Coman pentru cadourile oferite”, ne-a spus Marcel Dascălu, coordonatorul secţiei de tenis de câmp din cadrul ACS „Nada Florilor”.