Trei șoferi suceveni au ajuns în arestul poliției județene, în aceeași zi, joi, 15 iulie, după ce au fost implicați în accidente rutiere și erau în stare avansată de ebrietate. Practic, constatăm că o abatere foarte gravă este la ordinea zilei pe șoselele din județ.

Într-un prim caz, polițiștii au continuat cercetările cu privire la accidentul produs pe 12 iulie, pe un drum comunal neclasificat din Dornești.   

Aflat la volanul unui autovehicul marca Opel deși era băut zdravăn, Sandu Spînu, din comuna Bălcăuți, și-a găsit de lucru și la telefonul mobil. Cumulate, băutura și lipsa de atenție au făcut ca șoferul să intre pe sensul opus de mers, unde a lovit un BMW parcat neregulamentar, la volanul căruia se afla un tânăr de 22 de ani, din Siret. Impactul a fost inevitabil, iar șoferul de pe BMW a suferit leziuni, fiind transportat ulterior la spital.

Sandu Spînu a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat o valoare de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Probele de sânge au indicat ulterior valorile de 2,78 g/l alcool în sânge, prima probă, respectiv 2,55 g/l alcool pur în sânge. Având în vedere alcoolemia imensă, pe numele șoferului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Tot rezultatele probelor de sânge, care au indicat o alcoolemie foarte mare, i-au făcut pe polițiști să ia măsuri și în cazul unui eveniment produs pe 2 iulie, pe drumul județean din satul Hurjuieni, comuna Gălănești. Ionel Chimilevschi, din comuna Frătăuții Vechi, a provocat un accident la volanul unui BMW, în urma căruia el și un pasager au fost răniți.

El a condus cu o îmbibație alcoolică de 2,87 g‰ alcool pur în sânge (proba I) și 2,68 g‰ alcool pur în sânge (proba II), conform Buletinului de analiză toxicologică emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Suceava. Și acest șofer a fost condus, sub escortă, în arestul poliției județene.

 

·       La 16 ani, pus sub acuzare pentru conducere fără permis și alcoolemie, cu repetiție

 

În fine, în arest a ajuns și un minor de 16 ani, din Voitinel, care a sustras mașina părinților și, pe raza comunei, a pierdut controlul asupra direcției, intrând cu mașina în gardul unui imobil. Acest eveniment rutier s-a produs pe 3 iulie, iar minorul a fost verificat cu etilotestul, rezultând concentrația de 0,76 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au continuat cercetările și au extins numărul de fapte de care este acuzat minorul.  

În acest  caz, Iosif F., în vârstă de 16 ani, este pus sub acuzare pentru două infracțiuni de conducere sub influența alcoolului, două de conducere fără permis și una de furt în scop de folosință.

Iosif F., a fost audiat în calitate de suspect, iar pe numele său a fost emisă ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore.

În toate cazurile, cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.