Unul dintre noile autobuze electrice cu care Primăria Suceava a dotat transportul public local este scos din uz pentru o perioadă de cel puțin o lună de zile, după ce a fost implicat într-un incident rutier, joi seara.

Autobuzul electric al TPL tocmai intrase pe drumul către Iulius Mall, după sensul giratoriu de la Bazar, când din parcare i-a ieșit în față, tăindu-i calea, un Volkswagen Golf, condus de un tânăr de aproape 20 de ani, cu carnetul de șofer luat de câteva luni.

Tânărul a schimbat direcția de mers fără a se asigura, încât nu a văzut autobuzul care venea dinspre sensul giratoriu de la Bazar înspre mall.

Dacă șoferul autobuzului nu ar fi frânat la timp, impactul ar fi fost cu mult mai puternic, dar, din fericire, nu s-au înregistrat victime pentru nici una din părțile implicate în accident.

Pe lângă pagubele suferite de mașina tânărului, acesta va trebui să plătească din asigurarea auto și pagubele produse autobuzului, la mască și parbriz.

“Este primul incident rutier mai serios în care este implicat un autobuz electric nou, dar pagubele nu sunt mari, doar că va fi scos din uz cel puțin o lună de zile, până când va fi refăcut pe asigurare”, a precizat directorul TPL Suceava, Darie Romaniuc.

Fiind vorba de un accident fără victime, soluționarea acestuia s-a făcut prin înțelegere amiabilă.