După doi ani de zile în care competițiile de juniori la rugby s-au jucat puțin spre deloc, campionatul destinat sportivilor U 19 a debutat la finele săptămânii trecute, cu CSȘ Gura Humorului printre participante. Elevii lui Andrei Varvaroi vin din postura de tripli campioni naționali la categoriile de vârstă la care au participat. Întrecerile U 19 au început cu un turneu de rugby în 7, disputat la București, unde CSȘ Gura Humorului a ajuns în finală. După ce au câștigat grupa cu CSM București și Șoimii Sibiu, tinerii rugbiști humoreni au avut parte de o finală pe muchie de cuțit cu ACS Pantelimon. Gazdele s-au impus cu 14-5, după o finală echilibrată, care a dus la desprindere la ultima fază de joc.

Antrenorul Andrei Varvaroi a declarat că a fost o finală cu perioade de dominare de ambele părți, în care s-a jucat cu încrâncenare, pe care o putea câștiga la fel de bine și echipa sa. Al doilea turneu de rugby în 7 are loc la finele acestei săptămâni, duminică, la Gura Humorului.

„După aceste două turnee de rugby în 7, să le zicem de încălzire, vom începe campionatul de rugby în 15, la care participă opt echipe. Vom avea așadar șapte meciuri în această toamnă și șapte în primăvară. Avem acceptul federației de a juca în timpul săptămânii la juniori U 19, pentru ca tinerii sportivi care își doresc să aibă șansa de a evolua și la seniori, pentru Gura Humorului, în meciurile oficiale ale Diviziei Naționale”, a declarat Andrei Varvaroi. La seniori pot juca cei care au 18 ani.

Lotul deplasat la București a fost compus din următorii sportivi: David Balan, Nichita Popovici, George Boca, Mircea Cristian Filipciuc, Robert Marian Florea, Iulian Mihai Hodenciuc, Gabriel Răzvan Ianovici, Anton Rareș Lozniceru, Marian Popescu, Robert Dumitru Semirea, Alexandru Solomon, Răzvan Ungureanu și Sebastian Ursulescu.