După turneul „Tennis Europe” desfăşuratîn Republica Moldova, în perioada 20-25 septembrie, turneu de la care fălticeneanul David Arcip s-a întors acasă cu titlul de campion în proba de dublu,pentru jucătorul din urbea de pe Şomuz au urmat câteva zile de pregătire intensă pentru a putea să câştige unul din cele mai importante turnee ale toamnei la categoria U12.

În perioada 2-6 octombrie 2021, la Braşov s-a desfăşurat turneul de tenis U12 de Categorie A, Cupa Vaideanu Power by Acerbis, competiţie înscrisă în circuitul Federaţiei Române de Tenis şi la care David Arcip, jucător legitimat la clubului Lechner Tennis School, a participat atât în proba de simplu, cât şi în proba de dublu.

În proba de dublu David l-a avut ca partener pe Albert Pipie de la Tenis Club Stănică, Craiova, împreună cu care a făcut echipă solidă, și după meciuri frumoase au ajuns în finala concursului, terminând competiţia în poziţia de vicecampioni. A fost o finală muncită, aplaudată și apreciată de oficialii Federației Române de Tenis și de ceilalți antrenori, dar pierdută la doar 4 puncte în maxitiebreak, în faţa unui alt sucevean, Karlo Piticaru, legitimat la AS Club Sportiv Tenis Nord Bucovina din Sadova, care a făcut echipă cu Lucas Miloş de la Clubul Sportiv Helios Timişoara.

În proba de dublu David Arcip şi Albert Pipie s-au completat reciproc şi printr-un joc strategic, închegat au reuşit să elimine echipe puternice, cu experienţă în meciuri la dublu, provenind de la cluburi bine cotate, cum ar fi Olimpia Bucureşti sau Dinamo.

 

Un nou titlu de campion

În proba de simplu David s-a remarcat exemplar eliminând rând pe rând participanţi de top din clasamentul U12, copii care îl depăşeau în primul rând fizic, jucătorul fălticenean având 11 ani și având înălțimea cea mai mică. David a jucat toate meciurile cu răbdare şi determinare şi a ţinut mereu seama de sfaturile preţioase ale antrenorului său, Ferry Lechner, astfel încât a reuşit după meciuri grele să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Acesta este primul turneu de categoria A câştigat de David la categoria U 12 care îi consolidează încrederea în sine şi îi confirmă maturitatea în situaţii grele şi tensionate.

Celălalt sucevean, Karlo Piticaru, nu a reuşit calificarea în turul II, iar pe colegul său din proba de dublu, Lucas Miloş, David Arcip l-a întâlnit în finală, reuşind să îl învingă cu 6-2; 6-2.

„Acest turneu a fost unul în care David şi-a învins emoţiile, testându-şi în acelaşi timp răbdarea şi în care a învins curajul. Toate aceste premise constituie baza participării lui David la preselecţiile naţionale pentru copiii care vor face parte din lotul național al României, preselecţii care se vor desfăşura în luna noiembrie la Bucureşti.

Mulțumim din suflet antrenorului Ferry Lechner pentru aportul categoric în progresul tenisistic al lui David. Mulţumim tuturor sponsorilor, în special Asociaţiei Rotary Club Fălticeni, societăţilor comerciale Nico Paul SRL şi Saniral SRL pentru susţinerea lui David şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială <Mihail Sadoveanu> din Fălticeni pentru înţelegerea şi încurajarea micuțului sportiv în lungul drum al performanţei”, ne-a spus Ramona Arcip, mama micului campion.