Ultimele două concursuri internaționale Tennis Europe U14, desfășurate în România, au fost bifate cu succes de micul tenismen din Fălticeni David Arcip. După ce a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în cadrul concursului Premium Trophy Câmpina by Tennisshop, David Arcip, membru al lotului României U14, a participat, în perioada 3 - 7 iunie 2024, la concursul  Tennis Europe U14 International Team Montage Championship desfășurat la Craiova, unde au participat sportivi din Germania, Spania, Bulgaria și Ucraina.

David a participat atât în proba de simplu, cât și în proba de dublu. La simplu s-a oprit în sferturile de finală ale concursului, după ce a reușit să treacă de doi sportivi din Bulgaria și România, fiind eliminat chiar de partenerul său de joc, Tudor - Alexandru Preda.

În proba de dublu, împreună cu Tudor - Alexandru Preda, legitimat la Clubul Sportiv Steaua București, a câștigat titlul de vicecampion, eliminând rând pe rând echipe închegate formate din sportivi din România și Germania. Echipa celor doi români a întâlnit în primul tur echipa formată din Andrei Borcan și Florea Nectarie, de care a trecut cu scorul de 6-3; 6-2. Au urmat sferturile de finală, unde au întâlnit echipa germano-română formată din Matei Crăciun și David - Gabriel Gioana, pe care au învins-o cu scorul categoric 6-0; 6-1. Semifinalele concursului a adus față în față două echipe din România,  câștigătoare fiind echipa Arcip - Preda, care a obținut astfel calificarea în finala turneului Tennis Europe de la Craiova. Finala s-a desfășurat împotriva unei echipe solide, formată din alți doi membri ai lotului național U14 al României, respectiv David Cercel și Patrik Boldut, care a învins echipa Arcip-Preda cu scorul de 6-4; 6-4.

Alături de antrenorul Ferry Lechner, David se pregătește minuțios pentru noile concursuri europene prevăzute în calendarul Tennis Europe.

„Continuitatea, încrederea reciprocă și comunicarea extraordinară dintre mine și antrenorul Ferry Lechner, care îmi este alături din anul 2018, și căruia îi mulțumesc, s-a reflectat în rezultate deosebite atât pe plan național, cât și internațional. Mulțumesc frumos tuturor sponsorilor care fac posibilă deplasarea mea la concursurile europene și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr.30 Brașov, pentru susținere și înțelegere”, ne-a spus David Arcip.