Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată miercuri, la ora 15.30, de către un bărbat de 42 ani, localnic, despre faptul că în urma unui anunț  pe care l-a postat pe un site de profil, o persoană necunoscută care a declarat că este agent al unei firme de curierat a ridicat un pachet în care se aflau două telefoane mobile, spre a fi trimis în orașul Deva, județul Hunedoara.

După preluarea coletului, tânărul a lăsat un aviz, ulterior partea vătămată dându-și seama că a fost înșelată cu suma de 2.600 lei, contravaloarea telefoanelor.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că apelantul este administratorul unei societăți din Câmpulung Moldovenesc, firmă care are ca obiect de activitate repararea echipamentelor electronice și de telecomunicații.

Acesta a scos marţi la vânzare pe un site două telefoane mobile pentru suma de 2.700 lei. Marţi seara, în jurul orei 21.00, a fost contactat pe serviciul de mesagerie de către o persoană care s-a arătat interesată de achiziție. I-a propus o reducere pentru achiziționarea ambelor telefoane, cei doi stabilind prețul de vânzare la suma de 2.600 lei. Ulterior, persoana care a făcut achiziția i-a spus câmpulungeanului că miercuri, după ora 12.00, va trimite un curier pentru preluarea telefoanelor.

Miercuri, în jurul orei 14.00, la sediul firmei s-a prezentat un tânăr, care a spus că este de la firma de curierat și s-a prezentat pentru a ridica un colet. Cum era preocupat de împachetarea coletului, câmpulungeanul nu a băgat de seamă că acel tânăr nu avea nici un fel de semn sau echipament al firmei de curierat.

A predat pachetul, acel tânăr i-a eliberat o hârtie fără duplicat, după care a plecat cu pachetul. Ulterior, partea vătămată și-a dat seama că în cauză este vorba despre o înșelăciune și a sesizat poliția.

În urma activităților investigative desfășurate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, persoana bănuită de comiterea infracțiunii a fost identificată ca fiind un tânăr de 27 ani, localnic, care a recunoscut fapta comisă și s-a împăcat cu persoana vătămată.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,înșelăciune ”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Poliţiştii suceveani au făcun câteva recomandări pentru a vă proteja de fraude:

  • nu trimite bani în avans
  • nu trimite copii după actele personale
  • evită să faci schimb de produse prin curier
  • reține faptul că site-urile specializate nu intermediază plăţi între vânzător şi cumpărător
  • evită ofertele de tipul 3+1 gratis
  • nu răspunde mesajelor în altă limbă sau care par a fi traduse cu motoare de traducere automate