Studenţii din anul II de la programul de studii Poliţie Locală din cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au vizitat miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, sub îndrumarea lect. univ. dr. Cristian Cucoreanu - profesor asociat al USV în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative. Gazdele studenţilor au fost: comisar-şef Adrian Buga - comandantul IPJ Suceava, respectiv comisar-şef Ionuţ Epureanu - purtător de cuvânt.

Vizita studenţilor în cadrul IPJ Suceava a fost un prilej inedit pentru a intra în contact cu un personal calificat în prezervarea ordinii de drept, precum şi prevenirea pericolului antisocial. Poliţiştii le-au prezentat studenţilor principalele structuri de specialitate, atenţia acestora fiind captată de Serviciul Criminalistic şi Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS). Studenţii nu au fost deloc reticenţi în a adresa întrebări personalului, interacţionând în permanenţă cu gazdele lor, care au fost plăcut impresionate de curiozitatea tinerilor. Inspectorul principal Andrei Ceobanu le-a prezentat studenţilor modalităţile de cercetare a câmpului infracţional şi principalele atribuţii pe care le are un poliţist ajuns primul la faţa locului, imediat după momentul săvârşirii unei fapte penale.

Reprezentanţii IPJ i-au încurajat pe studenţi să nu renunţe la idealul lor de a deveni poliţişti, aceştia din urmă susţinând că ţelul lor este de a schimba percepţia societăţii asupra serviciului de poliţie şi de a revoluţiona imaginea poliţistului din prezent.

„Activitatea desfăşurată de grupul de studenţi la IPJ Suceava le-a dovedit acestora că nu e de ajuns să ştii, trebuie să şi aplici; nu e destul să vrei, trebuie să şi faci, pentru că în acest mod pot rezolva <ecuaţia cetăţeanului>: să-i respecţi drepturile şi să-i rezolvi problema”, au menţionat reprezentanţii USV.