Alte două persoane au murit din cauza gripei, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), care mai precizează că unul dintre pacienți e o fetiță de 1 an și 5 luni, nevaccinată. Numărul deceselor a ajuns la 180.

Un bărbat în vârstă de 79 de ani din județul Alba și o fetiță în vârstă de 1 an și 5 luni au murit din cauza gripei, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Ambii pacienți aveau condiții medicale preexistente și doar bărbatul era vaccinat împotriva gripei.

Potrivit sursei citate, numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 180.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus miercuri că, deși „activitatea” virusului gripal în România este în scădere, se recomandă în continuare precauție, întrucât se mai înregistrează decese.

„Din păcate, anul acesta numărul deceselor a fost de peste 170; 179 de decese avem în acest moment. Anul trecut am avut 129. Un lucru bun este că vaccinurile achiziționate de Ministerul Sănătății pentru populația din grupele cu risc s-au epuizat. În sensul că au fost achiziționate 1.330.000 de doze și s-au efectuat un număr de 1.329.000. Deci aproape în totalitate epuizate. Semn că oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării”, a declarat ministrul.