Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă prin care partidele de Opoziție cereau abrogarea OUG 7 privind modificarea legilor justiției și demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu 126 de voturi ”pentru”, 148 ”împotrivă” și două abțineri.

Pentru moțiunea simplă au votat 126 de deputați, ”împotrivă” 148, iar doi deputați s-au abținut.

Moțiunea simplă prin care partidele de Opoziție cereau demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, a fost dezbătută pe 5 martie, în aceeași zi în care Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM.

Moțiunea trebuia să fie votată de către deputații pe 7 martie, însă PSD nu a asigurat cvorum, iar plenul a fost suspendat.

Social-democrații i-au reproșat ministrului Tudorel Toader faptul că nu a adoptat o Ordonanță de Urgență în privința Codului Penal și Codului de Procedură Penală, așa cum a fost stabilit în CEx al PSD.

Pe de altă parte, pe 6 martie, Kelemen Hunor a anunţat că UDMR îl va sancţiona pe ministrul Justiţiei la vot din cauza OUG pe legile Justiţiei, despre care a spus că „nu e una raţională”.