Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că, deși „activitatea” virusului gripal în România este în scădere, se recomandă în continuare precauție, întrucât se mai înregistrează decese. Întrebată dacă ea s-a vaccinat, Pintea a răspuns afirmativ, spunând că a făcut totuși 2 viroze puternice.

Ministrul Sănătății a spus, miercuri, la Techirghiol, județul Constanţa, că oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării antigripale, pentru că aproape toate vaccinurile cumpărate pentru populația din grupele cu risc au fost epuizate.

„Din păcate, anul acesta numărul deceselor a fost de peste 170; 179 de decese avem în acest moment. Anul trecut am avut 129. Un lucru bun este că vaccinurile achiziționate de Ministerul Sănătății pentru populația din grupele cu risc s-au epuizat. În sensul că au fost achiziționate 1.330.000 de doze și s-au efectuat un număr de 1.329.000. Deci aproape în totalitate epuizate. Semn că oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării”, a declarat ministrul.

Pintea a afirmat că activitatea virusului gripal pe teritoriul României este în scădere, dar recomandă în continuare precauție.

„Din fericire, activitatea virusului gripal pe teritoriul României a scăzut în ultimele două săptămâni. Totuși, în ultima săptămână, respectiv săptămâna trecută, au mai fost depistate 1.175 de cazuri de gripă. Prin urmare, recomandăm precauție încă, având în vedere că mai avem decese și cazuri de gripă la nivel național”, a spus Sorina Pintea.

Întrebată dacă ea a făcut vaccinul antigripal, Sorina Pintea a răspuns afirmativ, precizând însă că acest fapt nu a scutit-o de viroze: „Da, din păcate am luat un virus, din fericire nu virus gripal. Eu am făcut vaccinul în luna noiembrie și de atunci am avut două viroze destul de puternice dar, precum vedeți, le duc pe picioare”.