Deputatul PSD de Suceava dr. Maricela Cobuz anunţă deschiderea de magazine de stat în care se vor vinde exclusiv produse româneşti. Maricela Cobuz a susţinut în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor o declaraţie politică cu tema ”Un pas important spre o alimentaţie mai sănătoasă şi o măsură importantă pentru fermierii români”, în care a precizat că Guvernul României a aprobat, printr-o hotărâre de guvern, înfiinţarea Societăţii Naţionale ”Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA”, ca un mecanism comercial funcţional capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale.

Maricela Cobuz a spus că înfiinţarea Casei de Comerţ Agroalimentare UNIREA a fost un obiectiv asumat de către Guvernul PSD-ALDE prin Programul de Guvernare, obiectiv ce a fost îndeplinit.

„Casa Agroalimentară s-a constituit ca o societate pe acţiuni cu capital integrat de stat şi va funcţiona ca oricare altă societate pe piaţă, cu scopul de a prelua produsele de la producători spre a le vinde pe pieţele interne şi externe. Astfel, vor fi înfiinţate magazine de stat cu produse exclusiv româneşti, prin care se doreşte scoaterea din piaţă a intermediarilor de produse agricole, dar şi o alternativă care să concureze cu hipermarketurile”, a explicat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz consideră că prin îndeplinirea acestui obiectiv, Guvernul României contribuie la promovarea şi valorificarea produselor autohtone către marile pieţe externe. Ea a arătat că politicile agricole şi de dezvoltare rurală implementate de executiv constituie stimulente pentru ca sectorul agricol să continue să fie un motor de creştere economică.

„Mai mult decât atât, se are în vedere crearea de noi locuri de muncă prin care se va asigura buna funcţionare a magazinelor, depozitelor şi a centrelor de colectare a produselor agricole”, a precizat Maricela Cobuz. Ea a mai precizat că prin îndeplinirea acestui obiectiv se va contribui la introducerea pe piaţă a produselor alimentare sănătoase. Deputatul PSD de Suceava consideră că agricultorii români vor avea posibilitatea de a-şi vinde produsele cultivate în magazine, dar nu mai departe de o rază de 100 de kilometri, astfel încât să se asigure produse proaspete, de calitate şi atractive pentru consumatori. Nu în ultimul rând, Maricela Cobuz a anunţat că în calitate de deputat în Comisia pentru sănătate şi familie şi medic pediatru va încuraja şi va susţine politic alimentaţia sănătoasă din România.