Aproape o sută de grefieri de la instanţele şi parchetele din Suceava au întrerupt vineri activitatea pentru a protesta. Nemulţumirile care au dus la acest protest sunt şi de natură salarială, dar vizează şi alte probleme. Printre revendicări se numără elaborarea unui nou statut al profesiei, dar și a unor noi regulamente de ordine interioară prin care să fie detaliate atribuțiile grefierilor, care pe parcursul anilor au sporit, fiind preluate o serie de atribuții pur administrative de la magistrați, cum este redactarea hotărârilor judecătorești după model.

Protestul din faţa Palatului de Justiţie din Suceava a început la ora 11.00 şi se derulează timp de două ore. Prin acţiunea de la Suceava, grefierii se solidarizează cu evenimentele similare organizate în toată ţara.

De altfel, un grup de 90 de grefieri de la instanţele şi parchetele arondate Curţii de Apel Suceava şi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava s-a deplasat la Bucureşti, unde protestează, în Piaţa Victoriei, alături de alţi 1.500 de grefieri din ţară.

Trebuie spus că pe parcursul celor două ore de protest, activitatea instanţelor de judecată şi a parchetelor nu va fi întreruptă.