Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunţat că primăriile vor avea obligativitatea de a asigura iluminatul tuturor trecerilor de pietoni. Virginel Iordache a precizat că în Senat a fost votată propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Iordache a spus că prin noile reglementări adoptate se instituie ca obligaţie pentru autorităţile locale şi asigurarea unei iluminări corespunzătoare pentru trecerile de pietoni. Senatorul PSD de Suceava a declarat că acest proiect a fost promovat pentru reducerea numărului de accidente având drept cauză vizibilitatea redusă în zona trecerilor de pietoni.

În acelaşi timp, Virginel Iordache a precizat că în Senatul României a fost votată şi Propunerea legislativă pentru completarea art. 32 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii. El a explicat că la adoptarea acestui act normativ s-a avut în vedere faptul că nu este suficientă modernizarea armatei doar prin achiziţii de armament şi s-a considerat că o parte din procentul de 2% alocat apărării ar trebui să fie folosită şi pentru revitalizarea şi dezvoltarea industriei militare româneşti.