Podul provizoriu de peste apa Sucevei dintre Vereşti şi Udeşti a fost deschis circulaţiei publice începând de vineri dimineaţă. La faţa locului a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Podul provizoriu de peste râul Suceava, de pe drumul judeţean 208D, a fost construit de firma Con Bucovina Suceava, din tuburi de beton.

Podul are o lăţime de 5 metri şi permite circulaţia vehiculelor cu o masă de până la 7,5 tone. Circulaţia se derulează alternativ pe câte un sens de mers.

Problemele de la podul de la Vereşti au apărut din prima parte a anului 2018 și s-au accentuat. În zona centrală a podului traficul a fost restricţionat pe un singur sens de mers. Traficul greu a fost interzis prin indicatoare rutiere, iar pentru autoturisme viteza a fost limitată la 30 de km/h.

În urma expertizei care s-a făcut a rezultat că problema este la suprastructura podului, la una dintre deschideri, fără a fi afectat vreun pilon.

După inundaţiile din 2010, podul a fost închis deoarece a fost avariat grav. La vremea respectivă Consiliul Judeţean Suceava a alocat 60 de miliarde de lei vechi (6 milioane de lei) pentru lucrări de reparaţii şi consolidare. Lucrările de consolidare şi reparaţii au fost executate de firma Civica şi finalizate în 2011. Podul a fost redeschis oficial circulaţiei publice din data de 1 decembrie 2011.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava au explicat că atunci au fost făcute lucrări la două din cele cinci tronsoane ale podului, cele dinspre Vereşti, iar problemele apărute acum în centrul podului nu au cum fi imputate constructorului din perioada 2010-2011.