Un şofer care circula sinuos cu maşina a fost oprit de poliţişti, dar a refuzat verificarea alcoolemie, fiind încătuşat de oamenii legii după ce a devenit agresiv.

Incidentul a avut loc joi. În jurul orei 22.45, polițiștii de la Secţia Rurală Vama au oprit pe un drum comunal din satul Deia, comuna Frumosu, un autoturism condus de un bărbat de 34 ani, localnic, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc pentru a fi testat cu  aparatul alcooltest, acesta refuzând testarea.

Aducându-i-se la cunoştinţă că este necesară recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei alcoolice, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a declarat verbal că refuză procedura.

Din cauza comportamentului agresiv al acestuia, a fost necesară folosirea forței și a mijloacelor din dotare, respectiv încătușarea și conducerea acestuia la sediul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice necesare în vederea determinării alcoolemiei”, se precizează în comunicatul poliţiei.